Wpis z mikrobloga

@nalej_mi_zupy: Wielkie miasto z olbrzymim ruchem turystycznym, wszystkiego od razu nie zobaczysz. Kopenhaga też przyciąga turystów i jest ładna niesamowicie ale mogę ci polecić parę miejsc jeśli chcesz żeby ci samochód spalili albo żebyś żone czy córke tam wypuścił na spacer ¯\(ツ)/¯

BTW nie mieszkałeś w Europie chyba dotąd dłużej gdziekolwiek?
  • Odpowiedz
@nalej_mi_zupy: Zły Paryż niewątpliwie. Ja w niemczech to już z 20 razy kosą dostałem. Kiedyś 3 dni do sklepu po bułki szedłem bo co wyszedłem do chaty to albo mnie rozjezdzali albo wsadzali. A z kostnicy 30 kilometrów z buta... ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@Saeglopur o ile mi wiadomo do Warszawa nadal leży w europie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Byłem w wielu miejscach na swiecie i np. z zarzutami dotyczacymi niebezpieczenstw w Sztokholmie sie zgadzam. Ale wlasnie jestem ktorys raz w Paryzu i jest totalny lajt. I sie zastanawiam czy te teksty ze paryza z nami juz nie ma pisza ludzie na jakies zamowienie rosyjskiej propagandy czy po prostu mam szczescie.
  • Odpowiedz
@sm_m: ja nie chcę prowadzić tutaj dyskusji o statystykach i subiektywnych odczuciach. szukam kogoś kto zna paryż i mi powie gdzie mam jechać, żeby zrobić fotki niebezpiecznych dzielnic.
  • Odpowiedz
@nalej_mi_zupy: No to jak ChatGPT Ci podpowiedział, to pewnie już tam jesteś i możesz foty robić (:

A przy okazji jeśli nie chcesz gadać o subiektywnych odczuciach, to na jakiej podstawie twierdzisz, że:

Nie jest tu mniej bezpiecznie niz w Warszawie na pradze poludnie.
  • Odpowiedz
@sm_m: dodałem wpis,żeby mi ktoś powiedział gdzie mam sobie pojechać zobaczyć francuską strefę no-go. Tylko tyle.

Ale widze, że wszyscy słyszeli, każdy widział filmik w internecie ale nikt nie potrafi podać konkretnej dzielnicy, osiedla, przedmieścia. Za to już dostałem osobisty wjazd na to, że "nigdy nie mieszkałem w Europie" a ty mi teraz ciśniesz, że we własnym wątku śmiałem porównać miejsce w którym wynajmuję mieszkanie do swojego miasta.
  • Odpowiedz
@nalej_mi_zupy: @kishibashi Czyli turyści lekceważący faktyczne problemy, skąd więc z takim przekonaniem dyskredytowanie doświadczeń nas wszystkich a przede wszystkim danych o przestępczości? Od siebie dodam że dane o przestępczości kompletnie nie oddają tego jak to realnie wpływa na życie codzienne zwłaszcza w takich gunwo miejscach.

Powtarzam że mogę cię zaprowadzić w takie miejsca a najlepiej weź jakąś dziewczyne w Kopenhadze, niemieckim Siegen albo w Bradford w UK gdzie jest
  • Odpowiedz
@Saeglopur: no ale gdzie są te strefy no-go? Bo nadal nie wiem.

W sensie takie gdzie nie mają wstępu krajowe instytucje, policja. Takie miejsca mają przecież istnieć w upadającej Europie. Czytałem na wykopie.

I ile Ci do tej pory samochodów spalili?
  • Odpowiedz
@kishibashi: Na przykładzie Kopenhagi tam gdzie duńczycy nie wchodzą i nie przechodzą czyli np Albertslund ale jest tego więcej. Podstawione busy z darmową opieką dentystyczną są demolowane przez noc xD Samochodów pali się po 18 na weekend i już nawet nie wspomina się o tym w lokalnych newsach bo to "koszty społeczne" i nie wypada mówić.

Widzę że masz konto od 1 roku tutaj, zobacz od ilu ja i o
Saeglopur - @kishibashi: Na przykładzie Kopenhagi tam gdzie duńczycy nie wchodzą i ni...

źródło: 2024-07-16 (22)

Pobierz
  • Odpowiedz
@kishibashi: Gdyby cię interesował rosyjski język w tych materiałach a obok oprócz Urdu też francuski to w Norwegii, Szwecji i Danii chodzi o bezpaństwowców łotewskich głównie którzy się rozjechali po europie a francuski to nawet nie tylko kolorowi z afryki ale też masa cyganów wysiedlanych w czasach Sarkozyego z Francji - do dziś reszta europy walczy ze skutkami tego
  • Odpowiedz