Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@shnitzel przy temperaturach bliskich zera/ poniżej 0 szybko degraduje się bateria, bms może uniemożliwić uruchomienie hulajnogi, raz w zime wyjąłem hulajke z auta to nie chciała się uruchomić ani ładować, dopiero jak postała w temp. pokojowej

lime jak są wysokie mrozy zbiera swoje hulajnogi z ulic
  • Odpowiedz
  • 0
@ChlopoRobotnik2137: też tak czuje xD ale rano zanim zadzwoni to powiem tej co ma dzwonić, jakie urządzenia mamy na stanie które są na akumulator i jakoś nie wybuchły xD jutro też moze będzie szefowa tego kur*idołka, ona jest normalna więc może ona będzie miała jaja i im powie że mogę trzymać hulajke w budynku
  • Odpowiedz
  • 0
@mkorsov: zastanawiam się, czy owinięcie hulajki kocem termicznym poskutkuje, i na to taki pokrowiec jak na skuter czy coś. Czy zabezpieczy to jakoś baterię czy jednak będzie za zimno
  • Odpowiedz
@shnitzel nic nie da, lepiej na rower się przesiądź jak jest zima

pogadaj z tą drugą baba, powiedz że to jest dla ciebie duża oszczędność pieniędzy, czasu a nie fanaberia, hulajka to ekologiczna forma przemieszczania się i powinna być wspierana przez nowoczesne firmy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 1
@mkorsov: no taki jest plan, nie po to ją kupiłam żeby teraz rower ogarniać, celowo nie kupowałam roweru, bo zajmuje więcej miejsca, a hulajnoga mi i w robocie nie przeszkadzała i w domu
  • Odpowiedz
  • 0
@ChlopoRobotnik2137: u mnie ogółem na początku kazali mi parkować w tej wiacie, ale powiedziałam im że akumulator wysiada jak jest zimno i lepiej żeby była w ciepłym. Zastępca kierownika się zgodził żeby stała w budynku i tak sobie stała dzisiaj trzeci dzień, aż przyszła taka idiotka i zrobiła raban, że one się same zapalają. Mówie no ale to musiałoby być grzebane przy tym akumulatorze, albo gdzieś serwisowane nie wiadomo gdzie.
  • Odpowiedz
  • 0
@jednorazowka ale teoretycznie każda bateria może wybuchnąć tak? Mamy w pracy urządzenia na większe akumulatory niż ta rowerowa czy od hulajnogi. Jakoś nic nie wybuchło a pewnie może
  • Odpowiedz
@shnitzel: w dużej mierze chodzi też o jakość tych ogniw, to jak są zgrzane w pakiet, jaki jest BMS czy styczność z warunkami atmosferycznymi w szczególności z wodą.
Baterie narażone na wilgoć oraz ładowane często wysokim prądem mają większe ryzyko samozapłonu.

Oraz zgadzam się z @Utero. Ja pomimo kominiarki, kasku i rękawiczek nie daję rady jeździć w temperaturze poniżej +3 stopni. Kolejnym powodem odstawienia na jesień-zimę hulajnogi jest
  • Odpowiedz
  • 3
@Andr3v swego czasu jeździłam skuterem w największe mrozy i śniegi xd również w kominiarce xd było zimno jak cholera ale dawałam radę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Utero jeździłam skuterem w największe mrozy swego czasu xd cały makijaż rozmyty, rzęsy białe od szronu (mimo kasku i kominiarki ) później już w ogóle się nie malowałam do roboty xd tylko dopiero jak przyjechałam. Myślę że pęd powietrza przy jeździe 20 km/h hulajnoga nie będzie bardziej chłodził niż przy skuterze który wyciągał 70 km/h
  • Odpowiedz
Ogólnie hulajka w mrozie na pewno straci na zasięgu - trzeba liczyć około 30-40% w zależności od mrozu. Nic jej nie powinno być specjalnego bo przecież miejskie stoją tak i nic się z nimi nie dzieje prócz spadku sprawności Aku. Jeśli chodzi o wybuch - to raczej rzadka sprawa. Zdarza się tylko przy przeładowaniu baterii. Trzeba samemu mocno kopać i używać nieoryginalnych ładowarek by do takiego stanu doszło (bo po drodze jest
  • Odpowiedz
@shnitzel: zapytaj się jej czy jej telefon przy tym głupim łbie nie wybuchnie od 5G. Normalnie wnoszę hulajkę do budynku. Niech Ci pokażą regulamin użytkowania, w którym jest napisane, że nie możesz tego wnieść, albo przepisy BHP, które tego zabraniają.
  • Odpowiedz