Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki i renklody, miał ktoś tu taką sytuację, że w dobie pandemii wyniósł się z wojewódzkiego mając #pracazdalna i potem się ona skończyła lub z innych powodów trzeba było zmienić pracę? Interesują mnie szczególnie opinie nie z IT. Przeniosłem się 3 lata temu 70 km od wojewódzkiego, do tej pory albo full zdalnie (do 2023) albo teraz raz w tygodniu z biura (nie sprawdzali tego jakoś dokładnie). Niestety moje #korpo idzie w ślady większości i zamierza od przyszłego roku zaganiać ludzi do biur (chodzą plotki o 3 dniach z biura w tygodniu), a poza tym także dzieje się coraz gorzej, przykręcają śrubę, dziadują na wszystkim, dali babę na TL-a itp. itd. Trzeba więc powoli myśleć nad ewakuacją. Szczerze mówiąc, spodziewałem się tego prędzej czy później, poza tym nigdy nie chciałem siedzieć w korpo do emerytury (sugerowanie że nie wymieniliby mnie na młodych tańszych albo pajeetów za jakiś czas) i dlatego świadomie zakredytowałem się w powiatowym.
Jak sobie poradziliście? Mam jakiś plan na siebie, ale chciałbym wysłuchać też doświadczeń innych osób. Na szczęście zachód Polski here, a nie jakieś Podlasie z samymi fabrykami smrodu za minimalną. Moje obecne zarobki to trochę powyżej średniej krajowej.
#pracbaza #kariera #korposwiat #kiciochpyta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki i renklody, miał ktoś tu taką sytuację,...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
sukcesywny-kreator-9: Ale co byś chciał wiedzieć? Kredyt już masz, idź na b2b o ile cokolwiek potrafisz (nie jesteś na mininalnej).

Na b2b nie mogą Ci mówic skąd masz pracować.

3msc sie przemecxysz na próbnym, wyrobisz sobie dobrą opinie, potem zona zachoruje na zapalenie płuc, a potem już się zasieddzisz i nie będziesz po prostu przyjeżdżał.
  • Odpowiedz