Wpis z mikrobloga

@ToTrocheBardziejSkomplikowane: a jaki masz mieć system jak tam są trzy guziki, góra dół i blokada? Przepisy mówią jasno, że nie wyjeżdżasz z placu nawet na metr od wysypu póki nie położysz wanny.

No ale tak to jest w Polsce- szybko szybko k---a szybko chłopie dziś cztery transporty mamy Błażej k---a proszę cię ja cie proszę wysrasz się na pauzie
  • Odpowiedz
a w wywrotkach nie ma blokady przy podniesionej skrzyni

@Ekspert_magii_powietrza: Bo wywrotka czasami wysypuje ładunek podczas jazdy. Wystarczyłoby dać jakiś alarm, ze np. po przekroczeniu 5km/h ma być uruchomiony sygnał dźwiękowy w razie skrzynia jest podniesiona.
  • Odpowiedz
@d601: Niech mi ktoś wyjaśni jak to możliwe, że jest tyle różnych systemów bezpieczeństwa w autach, a ciężarówki nie mają systemu zabezpieczenia przed jazdą z większą prędkością niż ta, która jest potrzebna przy manewrowaniu z podniesioną wywrotką. Z najprostszych systemów to by wystarczył brzęczek połączony czujnikami przy lewarku biegów i krańcówka przy skrzyni ładunkowej działająca tak, że krańcówka skrzyni włącza brzęczyk ale np. 2 najpowolniejsze biegi i wsteczny go wyłączają,
  • Odpowiedz
  • 2
@mariecziek @Ekspert_magii_powietrza może i są. Ale nawet gdyby faktycznie były to mogę się założyć że Janusze sami by je wymontowywali bo wiesz, na pewno są "wyjątkowe" sytuacje gdzie jeżdżą w ten sposób na budowie i by im tylko przeszkadzało i denerwowało;)
  • Odpowiedz
na ciężarowe nie ma systemu zniżek

@Zly_On: no ale co to ma wspólnego z tym co napisałem, gość straci zniżki na prywatne auta osobowe, nie na cieżarówkę służbową.
  • Odpowiedz
@d601: nie dość, że brak zabezpieczeń, najzwyklejszej krańcówki, która informowałaby kierowcę o pozycji wanny w czasie jazdy, to jeszcze zajebiście świadczy o kierowcy, chłop przez całą drogę chyba nie popatrzał w lusterka, że nic nie zauważył xD
  • Odpowiedz