Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Niedługo idę do #urzadpracy, bo dostałem wezwanie na stawienie się w sprawie gotowości do podjęcia pracy (wysyłałem wniosek o uzyskanie statusu bezrobotnego). Czy urzędnicy będą tam się dopytywać mnie o to, jaki rodzaj pracy by mnie w razie czego interesował? Chodzi mi o to, że pracowałem w pewnej pracy dorobkowej, żeby dorobić na szkołę, a potem prawie 2 lata w zawodzie (wg mojego wykształcenia). Boję się, że znajdą mi pierwszą lepszą robotę na jakiejś pipidówie (bo pracowałem w takim zawodzie podczas szkoły, więc teoretycznie "mam doświadczenie") i uwalą mi status, bo odmówię, a ja bym chciał jak już albo wziąć coś związanego z zawodem albo w ogóle...
#pracbaza #pytanie #bezrobocie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Nie mam pojęcia jak jest faktycznie, ale kojarzę że ktoś na mirko pisał, że można odmówić raz czy dwa zanim kolejna odmowa będzie oznaczała utratę statusu bezrobotnego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
aktywny-uczestnik-67: Mordo, zapytaj po prostu babkę w urzędzie xD
+ z tego co wiem muszą CI oferować prace zgodnie z wykształceniem w miarę i to nie są raczej jakieś oferty konkretne z których będą cie rozliczać tylko raczej - tu masz pan ogłoszenie na naszej stronie i to by pasowało, zapisać numer? a miesiąc później prawdopodobnie nawet nie zapyta czy zadzwoniłeś, bo logicznie rozumując jak się nie wyrejestrowałeś to nie zatrudniłeś
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: U mnie raz dałą mi oferte to powiedzialem w prost, że nawet nie mam takich kwalifikacji żeby tam pracować (to była prawda). Na każdym spotkaniu mówiłem, że caly czas szukam pracy na własną rękę. Dodatkowo możesz powiedzieć, że idziesz na rozmowe za 2 tygodnie czy coś. Trzeba być kreatywnym
  • Odpowiedz