Tak sobie gram w #battlestargalactica (DEADLOCK) i ale mi sie ta gra podoba. Jednak kilka minusow - Wg mnie gra nie bardzo tlumaczy jak odzyskiwac reputacje kolonii - wg mnie gra nie uczy jak rozumiec podstawowe mechaniki - ogolnie malo intuicyjna jest wg mnie, i gdyby ni fan serii, to pewnie bym sie odbil
W koncu sie w-------m i pobralem instrukcje, przeczytalem i teraz rozumiem duzo rzeczy
- mozna kazac statkom bronic konkretengo statku - jesli vipery bronia danego miejsca/statku i pojawia sie rakiety, to vipery beda starac sie zestrzelic rakiety zanim trafia w duze staki (MEGA MI TO ULATWILO). Bo AI lubi celowac w jeden statek na poczatku bitwy, to zazwyczaj jeden statek przyjmowal salwe 3-4 rakiet na full def i potem uciekalem nim XD - jak to w kazdej grze, gdzie na zawsze umieraja jednoski staram sie przechodzic cala misje tak, aby zaden statek nie umarl XD - mimo ze teraz rozumiem co sie dzieje, to wg mnie nadal jest trudna ta gra, nie raz podchodze kilka razy do danej misji (albo ciagu misji, bo w jeden turze moze byc kilka bitw), ale duzo satysfkacja - jeszcze nie moge budowac battlestarow ( ͡°ʖ̯͡°)
@Rudz1elec: Mały update Od wczoraj od 21~ (zapenwe od 21:37), dziś cały dzień męczyłem się z jedną misją. Wreszcie jakieś 1-2h temu (zapewne też 21:37), przeszedem ją. Battlestary odblokowane ( ͡°͜ʖ͡°)
@Rudz1elec: Dobra, kolejna rzecz ktora gra slabo tlumaczy. Jedyne kolenie jakie trzeba ratowac przed cylonami, to te ktore maja pod soba "niebieskie symbole". To ze flota cylonow lata nad planeta, to nie zanczy ze bedzie spadac reputacja.
Tak czy siak, battlestary mozan produkowac, ale to niewiele pomoglo. Gra nadal jest w p---e trudna. Ale po restartowaniu misji po 10 razy doszedlem do wniosku, ze po prostu na btiwach musza umierac
@Rudz1elec: Moje zycie sie zakonczylo. Przeszedlem ta gierke:)
Co ciekawe, dopiero w jednej z ostatnich misji zrozumialem jak dziala celestra (statek ktory wzmacnia pancerz). Otoz myslalem, ze on wzmacnia wszystkim pancerz dookola siebie. A to sie okazuje, ze wybieramy statek a potem ktora czesc statku ma byc wzmocniona. Do pelnego wzmocnienia potrzeba 2-3 tury. Mozna takze uzywac tego do naprawy uszkodzony statkow. HULL nie odzyskamy, ale pancerz w uszkodzonej czesci
@Rudz1elec: Moje zycie sie skonczylo ponownie. Zdobylem wszystkie achievementy. Pierwszy raz robilem cos takiego. Ale tutaj bylo o tyle fajnie, ze nie trzeba bylo ich jakos duzo grindowac. Jeden byl mocno problematyczny, bo nie mialem save ze srodka gry, a o wiele latwiej by tam bylo to zrobic niz pod koniec.
Nadal podrzymuje info. W grze brakuje jakiegos tutoriala lub aby podczas misji pokazywac co robi dana rzecz. A szkoda.
- Wg mnie gra nie bardzo tlumaczy jak odzyskiwac reputacje kolonii
- wg mnie gra nie uczy jak rozumiec podstawowe mechaniki
- ogolnie malo intuicyjna jest wg mnie, i gdyby ni fan serii, to pewnie bym sie odbil
W koncu sie w-------m i pobralem instrukcje, przeczytalem i teraz rozumiem duzo rzeczy
- mozna kazac statkom bronic konkretengo statku
- jesli vipery bronia danego miejsca/statku i pojawia sie rakiety, to vipery beda starac sie zestrzelic rakiety zanim trafia w duze staki (MEGA MI TO ULATWILO). Bo AI lubi celowac w jeden statek na poczatku bitwy, to zazwyczaj jeden statek przyjmowal salwe 3-4 rakiet na full def i potem uciekalem nim XD
- jak to w kazdej grze, gdzie na zawsze umieraja jednoski staram sie przechodzic cala misje tak, aby zaden statek nie umarl XD
- mimo ze teraz rozumiem co sie dzieje, to wg mnie nadal jest trudna ta gra, nie raz podchodze kilka razy do danej misji (albo ciagu misji, bo w jeden turze moze byc kilka bitw), ale duzo satysfkacja
- jeszcze nie moge budowac battlestarow ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#gry #scifi
SO SAY WE ALL
źródło: battlestar-galactica-2004-the-fleet
PobierzOd wczoraj od 21~ (zapenwe od 21:37), dziś cały dzień męczyłem się z jedną misją. Wreszcie jakieś 1-2h temu (zapewne też 21:37), przeszedem ją.
Battlestary odblokowane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jedyne kolenie jakie trzeba ratowac przed cylonami, to te ktore maja pod soba "niebieskie symbole". To ze flota cylonow lata nad planeta, to nie zanczy ze bedzie spadac reputacja.
Tak czy siak, battlestary mozan produkowac, ale to niewiele pomoglo. Gra nadal jest w p---e trudna. Ale po restartowaniu misji po 10 razy doszedlem do wniosku, ze po prostu na btiwach musza umierac
Co ciekawe, dopiero w jednej z ostatnich misji zrozumialem jak dziala celestra (statek ktory wzmacnia pancerz). Otoz myslalem, ze on wzmacnia wszystkim pancerz dookola siebie. A to sie okazuje, ze wybieramy statek a potem ktora czesc statku ma byc wzmocniona. Do pelnego wzmocnienia potrzeba 2-3 tury. Mozna takze uzywac tego do naprawy uszkodzony statkow. HULL nie odzyskamy, ale pancerz w uszkodzonej czesci
Zdobylem wszystkie achievementy. Pierwszy raz robilem cos takiego. Ale tutaj bylo o tyle fajnie, ze nie trzeba bylo ich jakos duzo grindowac. Jeden byl mocno problematyczny, bo nie mialem save ze srodka gry, a o wiele latwiej by tam bylo to zrobic niz pod koniec.
Nadal podrzymuje info. W grze brakuje jakiegos tutoriala lub aby podczas misji pokazywac co robi dana rzecz. A szkoda.
źródło: 20180516231832_1
Pobierz