Wpis z mikrobloga

Jak w-----ć górala? Kupić bilet przez internet xD
Kupiłem bilety na busa z Zakopanego do Morskiego Oka. Podchodzę do kierowcy stojącego na peronie i mówię, że ja już mam bilety.
- No i po co Pan kupił!?
Zatkało mnie to pytanie, ale po sekundzie zrozumiałem, że typ zbiera hajs, ale nikt go nie kontroluje z liczby pasażerów. Paragonów, ani biletów też nie wystawia.
Widać, że go ostro w-------m, ale sprawdził bilety i kazał wsiadać. Od teraz już zawsze będę kupować bilety online :D

#bekazpodludzi #zakopane #gory
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Paragonów, ani biletów też nie wystawia.

@Jaadammm: troszkę się to zmienia, bo w tym roku na kilka moich przejazdów na każdym dostałem paragon. Oczywiście przy wysiadaniu, ale zawsze. W poprzednich latach na kilkadziesiąt przejazdów busami dostałem może 2 paragony.
  • Odpowiedz
@Jaadammm:
dziwne.... w busie to nie pamiętam kiedy nie dostałem paragonu.

No i nie bardzo mi się chce cieszyć z w----u busiarzy. Ja tam sobie ich chwalę. Zawsze siadam, jeżeli to możliwe, z przodu, żeby sobie pogadać. Bardzo fajnie mówią...

J----e, zakopiańskie cierpy! To tych nie lubię i następnym razem będę brał ubera tylko po to, żeby mnie wysadził pod Lidlem przy pętli :)
  • Odpowiedz
  • 73
@Jaadammm Goralland to jest zakala polski. Mentalne zacofanie, że ją p------e. Ludzie w internecie śmieją się z Podlasie a powinni z Gorallandu.
  • Odpowiedz
@Jaadammm: kiedyś wchodzę płacę i czekam na bilet. Koleś do mnie że w takim razie mam dopłacić.

Poprosiłem go o dane, zrobił się czerwony. Wysłałem informacje do gminy. Mam nadzieję że go wywalili.
  • Odpowiedz
@Jaadammm: Przypomniało mi to jak w technikum dojeżdżałem busem do szkoły do sąsiedniej miejscowości. Poza PKSem były dwie firmy. Jedna taka sensowna, kilkanaście busów ogarniających trasy we wszystkich kierunkach i druga - jeden janusz z rozklekotanym busem, który probowal kąsać tę pierwszą firmę. Kiedyś wsiadamy do niego, w sumie kilkunastu uczniów, każdy płaci po 2zł. Wsiadam ja, daje 2 złote. Cisza.
-Czemu nie siadasz?
-No nie dostałem biletu...
-To Ty
  • Odpowiedz
@sierramikebravo: aż mi przypomniałeś wypad nad morze, z kołobrzega do miejscowości do której zmierzaliśmy jezdił bus, chłop jak widział że byli chętni jechać to kasował 5-6 zł za bilet i jechał ale jak było mniej osób to brał drożej XD.
Kumpel się w-----ł bo skasował nas 12 zł za przejazd do kołobrzega, on chciał paragon a ten powiedział że nie ma jak bo fiskalna się z-----a , chłop wszystko nagrał
  • Odpowiedz
Od teraz już zawsze będę kupować bilety online :D

@Jaadammm: ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak mogłeś go tak zrobić. On już ma zaplanowane wakacje dziecka finansowane w 90% przez pracodawcę, a Ty mu teraz uniemożliwiasz uczciwe unikanie podatku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz