Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy ktoś z Was żałował emigracji do Ameryki? Byłem kiedyś w Stanach (co prawda krótki czas) i bardzo mi się podobało (przede wszystkim klimat, różnorodność, natura, infrastruktura drogowa, czy nawet samo podejście tamtejszych ludzi). Czy ktoś z Was wrócił do Polski i z perspektywy czasu jest zadowolony z decyzji? Jakie macie doświadczenia? Oczywiście zdaję sobie sprawę z ciemniejszych stron mieszkania w USA typu horrendalnie droga służba zdrowia czy wysoka przestępczość. Sam zastanawiam się czy nie warto aplikować o zieloną kartę będąc singlem parę miesięcy przed trzydziestką (tak, wiem, marne szanse). W Polsce pracuję w IT, zarabiam całkiem dobrze jak na nasze warunki, ale nie mam jeszcze swojej nieruchomości, nie założyłem rodziny i pomyślałem, że fajnie byłoby chociaż spróbować i zobaczyć jak na dłuższą metę wygląda życie po drugiej stronie oceanu. Kanada też byłaby ciekawą opcją.

#emigracja #usa #stany #kanada #zagranico #przemyslenia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 4
krzepki-przewodnik-11: Poczytaj o etapach adaptacji do życia w innym kraju. Uczyłem się o tym na studiach podczas praktyk w Accenture.

Najbardziej zajarani innymi krajami są ludzie, którzy byli tam kilka tygodni

Potem jest coraz większe zderzenie z rzeczywistością i narastające problemy z adaptacją
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
uzdolniony-człowiek-65: A co cię tam zachwyciło? to pierwsze i jedyne pytanie które sobie powinieneś zadać.

To zależy kiedy tam byłeś, jak byłeś w czasach kiedy polska szczekała dupom to chyba logiczne że zrobiło to na tobie wielkie wrażenie, przepaść miedzy stanami a polską obecnie bardzo się zmniejszyła sami ludzie z ameryki jak tutaj przyjeżdżają teraz to są zachwyceni, a ci co mieszkali wcześniej to widzą ogromny postęp, nawet niektóre rzeczy są
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: weź udział w loterii wizowej, akurat teraz chyba przyjmują zgłoszenia. Masz realną szansę wygrać zieloną kartę.
Ja myślę że dla singla to może być fajna przygoda. USA to kraj gdzie wszystko zależy od ciebie, musisz wszystko dobrze zaplanować żeby mieć dobre życie.
  • Odpowiedz