Wpis z mikrobloga

Czy któraś nawigacja na #android ma możliwość prowadzenia pieszego do celu w linii prostej, zamiast wymuszania szukania najbliższej ścieżki? Chodzi mi o to, że przy wjeździe do lasu zostawiam samochód, robię w tym miejscu pinezkę i potem chciałbym, żeby nawigacja prowadziła mnie prosto przez las do tego miejsca.

Z tego co widzę, to Mapy.cz i Organic Maps tego nie potrafią.

#grzyby #nawigacja #gps #openstreetmap
A.....D - Czy któraś nawigacja na #android ma możliwość prowadzenia pieszego do celu ...

źródło: IMG_20240929_194350

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AvPD: przecież nie musisz iść po wyznaczonej trasie, widzisz na mapie gdzie jest pinezka więc idziesz w jej kierunku. Można też nagrywać ścieżkę (używałem tego w Locus) i wracać tą samą trasą, którą się szło.
  • Odpowiedz
@Pawcio_cukierek: Caynax sporta tracker używam od lat na grzybach. Nagrywa ścieżkę, nakłada mapy satelitarn google oraz można zapisana wcześniej trasę nałożyć na mapę przed nagrywaniem trasy. Wtedy mamy podgląd gdzie chodziliśmy co ułatwia trafienie w te same miejsca gdzie byliśmy poprzednio albo dokładnie odwrotnie, pozwala uniknąć chodzenia w miejscach gdzie nic nie byko i warto iść obok nałożone trasy. Nie ma nawigacji ale mając nałożone satelitarna mapy Google, widać gdzie
  • Odpowiedz