Wpis z mikrobloga

@szymeq2001: cv musi być napisane pod konkretną firmę, patrzysz na ofertę, piszesz że umiesz to co w ofercie, boldujesz najważniejsze... ja tak po jednej rozmowie miałem ofertę pracy, żona ostatnio podobnie...
  • Odpowiedz
@szymeq2001: Ale dostosowujesz każde CV do konkretnej oferty oraz piszesz customowy list motywacyjny pod każdą aplikację? Bez tego nie przejdziesz nawet screeningu. Minimum które musisz zrobić to wkleić ofertę oraz twoje CV do PGT-4 z prośbami o poprawki oraz krótki list motywacyjny. A jeśli na poważnie szukasz pracy to powinieneś na początku wysłać maila albo zadzwonić do danego rekrutera, powiedzieć coś o sobie i wysłać CV dopiero jak o nie
  • Odpowiedz
@szymeq2001: nie przejmuj się, ja żeby dorwać drugi "etat" b2b szukałem aż 7 miesięcy jako Java CRUDiarz, wysłałem na luzie z 200-300CV, szukałem od grudnia do lipa i dorwałem 18k netto b2b jako senior 7 lat stazu (Java + AWS + K8 i troche devOpsowania) gdzie podczas covida w 2022 spokojnie bym dostał 25-30k netto b2b mając ledwo 5 lat stazu jako mid

Teraz pracę nie dostają wymiatacze ani słabi
  • Odpowiedz
cv musi być napisane pod konkretną firmę, patrzysz na ofertę, piszesz że umiesz to co w ofercie, boldujesz najważniejsze... ja tak po jednej rozmowie miałem ofertę pracy, żona ostatnio podobnie...

@wiesiu2: to jest p------e, serio. Mieszkam w takiej okolicy że jest w niej bardzo ale to bardzo mało firm, a jak już sie trafi to jest tak wyspecjalizowana, że dosłownie szuka kandydata nie wystającego jeden nanometr poza ramy.

Ktos moze
  • Odpowiedz