Wpis z mikrobloga

Kogo teraz stać na 3-4 dzieci? Z moich znajomych to są ustawieni lekarze, deweloperzy, albo właściciele super prosperujących firm. Wakacje w Egipcie kosztują teraz minimum 20 przy 2+3, a jak chcemy pokazać coś ciekawszego typu Kenia to wakacje kosztują 30-40 Zajęcia sportowe w klubie to spoko cena, ja płacę 200 zł, z tym że x3. Kolonie 3k co daje 9k za tròjke. Wycieczka na narty w Alpy 30. Lekcje śpiewu to 700 miesięcznie za jedno. Jak się nie chce któregoś dnia gotować, to obiad w średniej knajpie to 300. Średnia płaca +800 na dziecko gdzie trzeba za kredytować się na nieruchomość to wegetacja, wczasy na campingu i kino od czasu do czasu. To nie jest kraj dla średnich i ludzi. My mamy z żoną 80 na reke i odkładamy dzieciom na mieszkania, co przy tych cenach zajmuje jakieś 10 lat. A jesteśmy w luksusowej sytuacji. #dzieci #polska
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wakacje w Egipcie kosztują teraz minimum 20 przy 2+3, a jak chcemy pokazać coś ciekawszego typu Kenia to wakacje kosztują 30-40

@zbiggniew_woddecki2: Jeździsz na wakacje żeby to komuś pokazać?
  • Odpowiedz
@zbiggniew_woddecki2: W latach mojej młodości, czyli w latach 90-tych, miałem kolegę który na wakacje zabierał pół plecaka konserw turystycznych (obrzydliwe były) i trochę pieniędzy na bilety na pociąg i na chleb. I jeździł na cały miesiąc nad Bałtyk.
  • Odpowiedz
W ramach odpowiedzi na zarzutkę mogę napisać, dokładnie, jak oni to robili, jeszcze 70 lat temu w każdym domu było średnio pięcioro dzieci. A mój dziadek miał ośmioro braci. Ale to były inne czasy, jak wrócił z niemieckiej niewoli, to wrak człowieka, a rodzinę założył, gospodarstwo pobudował, i dzieci miał.
  • Odpowiedz