Wpis z mikrobloga

Kiedy przez rok byłeś ekspertem w zakresie mikro i makroenonomii, polityki, geopolityki, socjoligii i psychologii, regularnie zabierając głos w swoim medium, ale finalnie wylądowałeś u Holendra jako polski tani pajeet :)

Żeby absolutnie nie wybrzmiało to jako pogarda dla jakiejkolwiek pracy, ale fajnie jest to zestawić z przebiegiem cyklu youtubera u naszych wyluzowanych xD

#raportzpanstwasrodka #wyluzujwazji
kurczakos1 - Kiedy przez rok byłeś ekspertem w zakresie mikro i makroenonomii, polity...

źródło: Zrzut ekranu 2024-09-23 104430

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kurczakos1: Podobało mi się jak jeszcze w cambo snuli opowieści o EJ AJ, rzekomo szkoląc się w jej zakresie (XD). Pewnie dali się naciąć na te scamerskie szkolenia z używania chata GPT i udawali wielce oświeconych xD
  • Odpowiedz
  • 9
@Tagliacozzo I tutaj może jeszcze kolejna szpileczka, których naprawdę staram się unikać w życiu (mam duże zrozumienie, dla wszelkich trudności, dzieciństwa i potencjalnego wpływu na dalsze etapy), ale Kamerdyner ma chyba 50lat, a na podorędziu żadnego bezpieczeństwa, mniejszych / większych dóbr materialnych i konieczność szlajania się za dorywczą pracą w polu ;/

Jako człowiek mu współczuję, ale dopóki ktoś nie zsiądzie z wyimaginowanego konika swojej potencjalnej wielkiej wartości, będę toczył z
  • Odpowiedz
  • 12
@wariat-z-choroszczy: Tutaj się zgodzę, modele i wizje życiowe w tej materii są różne.

Mimo wszystko, jak w podobnym wieku nie masz grosza oszczędności (to tylko założenie) i Twoja kariera zawodowa kończy się na dorywczej pracy na polu, gdzie mieszkasz w jakimś zbiorowym mieszkaniu, a w przypadku losowego zdarzenia zdrowotnego, z dłuższym bądź krótszym czasem rekonwalescencji, mogłoby zepchnąć Cię na granicę ubóstwa, to uważam, że coś tu jednak poszło nie tak.
  • Odpowiedz
@kurczakos1: ja całkowicie Cię rozumiem ale ja jestem z tego teamu że średnio mnie interesuje czy ktoś ma kasę na czarną czy jej nie ma, niech sobie każdy prowadzi tryb życia jaki mu odpowiada ( nie oznacza to że nie można skomentować hehe )

Noo kamerdynerzy robili w okol siebie otoczkę jakiś wyspecjalizowanych pracowników a jak przyszło iść do pracy to wylądowali na polu xD
  • Odpowiedz
  • 3
@wariat-z-choroszczy

teamu że średnio mnie interesuje czy ktoś ma kasę na czarną czy jej nie ma

Ogólnie też staram się ludziom w kieszeń nie zaglądać (no może poza kambożulami xD), ale mam dla Ciebie zupełnie abstrakcyjny przykład, do którego chciałbym, żebyś się odniósł.
  • Odpowiedz
kamerdynerzy robili w okol siebie otoczkę jakiś wyspecjalizowanych pracowników a jak przyszło iść do pracy to wylądowali na polu xD

@wariat-z-choroszczy: a tak się nabijali z inżynierów w mercedesie. Listę pomysłów i fachowych porad mieli. Aż dziw, że nie dostali żadnej propozycji :). Brzydko się te ich wywody zestarzały.
  • Odpowiedz