Wpis z mikrobloga

Kojarzycie panią Sylwię Gregorczyk-Abram? To jest ta od wolnych sądów. W załączonym wywiadzie, wygłasza opinię, że będąc osobą płci żeńskiej jest się automatycznie BARDZIEJ PRACOWITYM niż będąc płci męskiej xDDD. Pozdrowienia dla wszystkich strażaków i innych "leniwych" facecików, którzy pomagają aktualnie przy powodzi

#bekazlewactwa #4konserwy #feminizm #pieklomezczyzn #powodz
dobry-informatyg - Kojarzycie panią Sylwię Gregorczyk-Abram? To jest ta od wolnych są...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wygłasza opinię, że będąc osobą płci żeńskiej jest się automatycznie BARDZIEJ PRACOWITYM niż będąc płci męskiej xDDD

@dobry-informatyg: pomijam tezę z filmu, no ale typ z "informatyg" w nicku implikuje, że prawdziwa praca to tylko praca fizyczna
  • Odpowiedz
  • 71
@Kryspin013 gdyby nie faceciki co pracują fizycznie, to nie byłoby mieszkań, utonelibyśmy w śmieciach, mięso to byś sobie zobaczył na obrazku, warzywa w sumie też, chodziłbyś po piachu zamiast eleganckiej kostce, a drogi to by były polne.
Jednocześnie ci ludzie są niewidzialni, ale to oni tworzą ułudę niezależności tych pań z filmu.
  • Odpowiedz
@Kryspin013 gdyby nie faceciki co pracują fizycznie, to nie byłoby mieszkań, utonelibyśmy w śmieciach, mięso to byś sobie zobaczył na obrazku, warzywa w sumie też, chodziłbyś po piachu zamiast eleganckiej kostce, a drogi to by były polne.

Jednocześnie ci ludzie są niewidzialni, ale to oni tworzą ułudę niezależności tych pań z filmu.

@Defined: następny chłopskorozumowiec xD
  • Odpowiedz
@dobry-informatyg: I tak, i nie. Pogląd, że kobiety są bardziej pracowite wynika z tego, że statystycznie wolniej się nużą przy powtarzalnej pracy. Mężczyzna częściej musi mieć bodziec wybijający go z rutyny, inaczej spada wydajność pracy. Doskonale to widać w edukacji.
  • Odpowiedz
@dobry-informatyg miałem kiedyś nieprzyjemność się spotkać z Magdą Mołek i jest to jedna z bardziej antypatycznych postaci z jakimi się spotkałem. W pokoju są cztery osoby, ona wchodzi i wita się tylko z dwoma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Gdzie tutaj masz chłopski rozum? Konkretnie. Faktem jest, że zawody fizyczne są dla nas niewidzialne, a to one zapewniają nam iluzję niezależności. Zarobiłeś pieniądze w swojej usługowej pracy zdalnej i idziesz te pieniądze wymienić na towary. Te towary w sklepie zostały wystawione na półkę przez pracownika fizycznego, wyprodukowane zostały przez pracownika fizycznego, a jeżeli chodzi o jedzenie to zostało ono dodatkowo wyhodowane lub uprawione przez pracownika fizycznego.
Może chcesz
  • Odpowiedz
@Defined: Jakby zarzucił jakimś argumentem to można by prowadzić dyskusje, a tak możemy co najwyżej przypuszczać, że dla niego ziemniaki to są ze sklepu, drogę wybudowało miasto, a woda z kranu po prostu leci jak odkręci xd To właśnie jest najlepszy przykład chłopskiego rozumu xd
  • Odpowiedz
następny chłopskorozumowiec xD

@Kryspin013: no ale to dokładnie tak działa.
Poza pielęgniarkami czy nauczycielkami to na prawdę ciężko jest znaleźć zawód opanowany przez kobiety, który jest niezbędny do utrzymania tego burdelu w jednej części. No, może burdele( ͡° ͜ʖ ͡°)
Też bym wolał, żeby panie pracowały przy konserwacji elektrowni wiatrowych i układaniu rur kanalizacyjnych, bo chłopy miałyby lepszy work-life balance, ale jakimś cudem wolą udawać pracę
  • Odpowiedz
@Kryspin013: Gdzie tutaj masz chłopski rozum? Konkretnie. Faktem jest, że zawody fizyczne są dla nas niewidzialne, a to one zapewniają nam iluzję niezależności.

@Defined: jak to gdzie "masz tutaj chłopski rozum", możesz przeczytaj jeszcze raz co OP napisał i co ja napisałem. Ja nigdzie nie ujmuję pracy fizycznej tylko wytykam OPowi, że on ujmuje pracy umysłowej.

Pomijam już to p---------e jakoby kobiety w ogóle nie pracowały fizycznie, podczas gdy większość niskopłatnej pracy jest po prostu pracą fizyczną - chociażby głupie
  • Odpowiedz