Wpis z mikrobloga

Jak to jest z tym zakazem wejścia na wały we #wroclaw ?

Niby jest, ale... Jak wały są oznaczone? W sensie jeśli nie wszędzie jest oznaczenie, to na jakiej podstawie straż miejska rozdaje mandaty? Na podstawie komunikatu na Facebooku?

Przyszły smsy w alertach, że wprowadzany jest zakaz wchodzenia na wały ze względu na wprowadzenie stanu klęski żywiołowej, ale we Wrocławiu nie wprowadzono stanu klęski żywiołowej...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pangolin: nie widziałem, bo nie pcham się na wały, pytam, bo słyszałem o przypadkach, gdy ktoś twierdził, że nie widział informacji o zakazie wejścia i w sumie jestem w stanie w to uwierzyć, bo wejście na wały często znajduje się w dziwnych, nieoczywistych miejscach, w środku wału.
  • Odpowiedz
@macan: Musi być jakiekolwiek oznaczenie. Ja jeździłem wałami ostatnio czterokrotnie i raz babeczka z policji nawet otworzyła mi plastikowy płot, żebym mógł wyjechać, za drugim razem żandarmeria powiedziała, że muszę jechać drogą, a za trzecim razem starsi panowie mnie ostrzegli, że bagiety kawałek dalej rozdają 500 zł.

Wczoraj wjechałem na wały taką uliczką, od której nie było nawet kawałka sznurka. Nic. Gdyby bagiety mnie tam zatrzymały, to próbowałbym im wytłumaczyć,
  • Odpowiedz