#przegryw #kino #film #filmnawieczor #filmy #ogladajzwykopem Bezlitosna wiwisekcja pokolenia Z. Grupa uprzywilejowanych pustogłowców, uzależnionych od walidacji w mediach społecznościowych, demaskuje swoją płytkość w obliczu prawdziwego kryzysu. Film obnaża, jak łatwo ich pozorna 'woke' wrażliwość zmienia się w histeryczną paranoję, gdy gra toczy się o prawdziwe stawki. Gorzki śmiech nad pokoleniem, które umie tylko udawać głębię. Oczywiście film ma przeciętne oceny, zapewne przez zoomer'skich snowflake'ów. Bodies Bodies Bodies. Polecam bardzo.
@odri_hepbern: Po tym wpisie od razu zalogowałem się na Filmwebie.
Oceniony już ponad rok temu. I to na dosyć wysoką ocenę 5. Nie ukrywam mocno się zdziwiłem. W pamięci mam gniota/potworka, ale możliwe że myli się z innym tytułem.
@jezdzilemmercemipalilempopularne: to film, który na powierzchni może wydawać się infantylnym filmem przypominający wschodzące slaszery jak Scream i późniejsze teen-comedy horrory, ale pod warstwą humoru kryje się głębsza refleksja na temat współczesnych relacji, mediów społecznościowych i rosnącej paranoi. Mi siadł za pierwszym.
Bezlitosna wiwisekcja pokolenia Z. Grupa uprzywilejowanych pustogłowców, uzależnionych od walidacji w mediach społecznościowych, demaskuje swoją płytkość w obliczu prawdziwego kryzysu. Film obnaża, jak łatwo ich pozorna 'woke' wrażliwość zmienia się w histeryczną paranoję, gdy gra toczy się o prawdziwe stawki. Gorzki śmiech nad pokoleniem, które umie tylko udawać głębię.
Oczywiście film ma przeciętne oceny, zapewne przez zoomer'skich snowflake'ów. Bodies Bodies Bodies. Polecam bardzo.
Komentarz usunięty przez autora
Oceniony już ponad rok temu. I to na dosyć wysoką ocenę 5. Nie ukrywam mocno się zdziwiłem. W pamięci mam gniota/potworka, ale możliwe że myli się z innym tytułem.
@jezdzilemmercemipalilempopularne: to film, który na powierzchni może wydawać się infantylnym filmem przypominający wschodzące slaszery jak Scream i późniejsze teen-comedy horrory, ale pod warstwą humoru kryje się głębsza refleksja na temat współczesnych relacji, mediów społecznościowych i rosnącej paranoi. Mi siadł za pierwszym.
4 miesiące temu 6/10