Aktywne Wpisy

solejukowski +143
Jak prawica wychwalała morderstwo (100 lat temu):
Morderca Narutowicza został szybko zidentyfikowany. Był nim Eligiusz Niewiadomski, dość znany polski malarz, profesor sztuki i krytyk. Niewiadomski nie należał do Narodowej Demokracji, ale był skrajnym nacjonalistą i antysemitą. Postanowił zabić Narutowicza, ponieważ został on wybrany na prezydenta dzięki głosom żydowskiej mniejszości. Niewiadomski uważał go również za narzędzie w ręku Piłsudskiego, którego nienawidził.
Nim Niewiadomski został uznany za winnego i skazany na śmierć, znaczna część polskiego społeczeństwa
Morderca Narutowicza został szybko zidentyfikowany. Był nim Eligiusz Niewiadomski, dość znany polski malarz, profesor sztuki i krytyk. Niewiadomski nie należał do Narodowej Demokracji, ale był skrajnym nacjonalistą i antysemitą. Postanowił zabić Narutowicza, ponieważ został on wybrany na prezydenta dzięki głosom żydowskiej mniejszości. Niewiadomski uważał go również za narzędzie w ręku Piłsudskiego, którego nienawidził.
Nim Niewiadomski został uznany za winnego i skazany na śmierć, znaczna część polskiego społeczeństwa
źródło: temp_file8870643464420519074
PobierzPamiętajcie ze jak widzimy taki widok to dzwonimy na policję, a jak krzywo jedzie to mówimy ze prawdopodobnie jest pijany i odrazu są na sygnale ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000059239
Pobierz

Myślicie, że RX 7800 XT będzie dobrym wyborem?
Mam procesor AMD Ryzen 5 5600, ale pewnie za jakiś czas wymienię jeśli będzie trzeba.
Nie zależy mi na Ray Tracingu, nie muszę też grać na najwyższych detalach. Monitor mam Ultra Wide.
#gry #komputery #informatyka #amd #kartygraficzne #pcmasterrace #pytanie #pytaniedoeksperta
https://youtu.be/J0jVvS6DtLE?si=fN40IhX9UVCn45Xy
Alternatywą jest używany 6800/XT i 3090. Albo z nowszych 4070/S
Już pomijając, że nvidia top, to robię w gamedevie i ile problemów jest na AMD to hit.
@T0pi5: Tak było, ilu userów community poza toba mialo taki problem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2 549,00 zł z kodem: rtxweek
@damienbudzik: jako aktualny użytkownik 7800 XT nie mogę myśleć inaczej ( ͡° ͜ʖ ͡°) Karta śmiga legancko, żadnych problemów ze sterownikami czy stabilnością, jest pryma sort. O ile nie porywasz się na jakieś Wukongi albo 240fps to i w 4K w wiele tytułów odpali.
Oczywiście tak długo jak nie pchasz się w producenta z doopska (jakieś powercolory