Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: ja uważam,że większość ludzi jest ogólnie ok, mają swoje wady, tak samo ja też mam, ale przeważnie są spoko. Dlatego funkcjonuje mi się społecznie ok. Kwestia podejścia.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @sberatel to sa fakty autentyczne z mojego zycia. Ja nikomu krzywdy nie robie ale przeciez jest mase sytuacji gdzie kogos nie ma, ktos wyszrdl i ta osoba jest obgadywana a potem serdecznosci i usmiechy xd i kto tu jest toksykiem?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Kotdog ciekawe, albo nieswiadomosc albo jedziesz na srogim wyparciu. Mialem dziewczyne, ktora miala mase znajomych i sama siebie oraz.przez innych byla uznawana za pozytywna. Jechala po ludziach z pracy fest, po znajomych rowniez. Taka ludzka natura

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
twórczy-wędrowiec-5: Nie funkcjonuje społecznie bo ludzie to tępe bydło robiąc z psychopatów i aktorów pozujących na normalnych ludzi nienormalnych, a z normalnych robią nienormalnych, jak koleżka na górze zrobił z ciebie toksyka a masz calkowitą racje
Więc niech się kiszą w tym smrodzie sami

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
ja uważam,że większość ludzi jest ogólnie ok

@Kotdog: też tak uważam. Jasne, ludzie mają swoje wady, ulegają emocjom, ale tacy po prostu jesteśmy. Myślę, że w większości chcemy jednak dobrze.

@mirko_anonim: najłatwiej udowodnić, że nie masz racji, pytając czy sam uważasz siebie za "gnidę z natury", jesteś "zepsuty i zawistny", donosisz na innych szefowi? Bo jeśli nie, to właśnie pokazałeś, że to nie jest tak, że ludzie tacy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak ty masz takie nastawienie do ludzi to ludzie mają cię w dupie. Przygłupów jest mniej, ale jak sobie zapracujesz to reszta nie będzie cię lubić, będą robić podobnie jak ty i będzie ci się wydawać jak na ciebie donoszą i tworzą historie.
A jeszcze jak masz to samo co kolega, że wszyscy są winni tylko nie on. Siebie nie widzi, zawsze dobrze robi, a jak mu coś powiedzieć
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja nie mówię,że ludzie nie plotkują, nie kradną, nie bywają niesprawiedliwi czy coś tam. Ludzie mają wady, ale to nie zmienia tego,że mają też zalety. Tak samo ja mam jakieś wady, o niektórych wiem, a innych jestem nieświadomy. Są ludzie co mnie lubią, a są tacy co mnie nie lubią. Tak samo ja też nie przepadam za każdym. Jak kogoś nie lubię to raczej staram się z tą osobą
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ale to że po kim jedziesz ma nie tylko zły aspekt. Wiem jak to brzmi, ale hear me out. Rozmawiając i "obgadując" kogoś kreujemy jednocześnie obraz własnych oczekiwań, który służy zazwyczaj poprawie, lub chęci poprawy - nawet nieświadomie. Jeżeli na przykład powiesz dla ziomka B, że ziomek C zdenerwował czy zawiódł Cię, bo nie dopełnił obietnicy, to wskazujesz dla tego B swoje oczekiwania. Pokazujesz, że to co robi C
  • Odpowiedz