Wpis z mikrobloga

Mam problem z dziąsłami, a raczej jednym zębem którego jak myje to z tego dziąsła nad nim zaczyna lecieć krew, już od dłuższego czasu tak mam, tylko w tym jednym miejscu tak się dzieje - zmienić szczoteczkę na jakąś miękka? Obecnie elektrycznej używam z nakładkami oral-b. Może to się nie chce zagoić? #stomatologia #dentysta
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fishwater: Nitkować, płukać wodą utlenioną po każdym posiłku (ja robię tak, że nitke dentystyczną moczę wodą utlenioną i tam wkładam). Bakterie robią stan zapalny i szczotka nie ma tu nic do rzeczy. Mam tak samo z jednym zębem.

Mozesz też iśc do dentysty na usuwanie kamienia jeśli tam jest jakiś kamień.
  • Odpowiedz
@Fishwater: irygator, nitka (schodzisz nią jak najgłębiej pod dziąsło), płyn do płukania, ew. doraźnie miejscowo eludril. jeśli nie pomoże to do periodontologa albo w pierwszej kolejności do higienistki
  • Odpowiedz
@mindy-moo: tak, h2o2, a h2o to znaczna różnica ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak myślisz, co jest składem żelów wybielających lub co jest produktem końcowym odpowiadającym za wybielanie? Nadtlenek wodoru. Wnioski można wysunąć samemu.

Miałem pacjentów zarówno z bulimią jak i raz miałem „inteligenta” pijącego 2 łyżki wody utlenionej 3% w pół szklanki wody dzień w dzień od kilku lat. Zęby obojga wyglądały podobnie.

Nie siej głupot
  • Odpowiedz