Aktywne Wpisy
xGrahir +42
#programowanie #programista15k Po co młodzi ludzie w wieku 18 lat wybierają na kierunek studiów informatykę? Przecież to obecnie strzał w kolano, marnowanie co najmniej 3 lata na zdobycie licencjatu albo 3,5 na inżyniera tylko po to, żeby dowiedzieć się że nie ma dla nich pracy. Nikt nie robi researchu przed wybraniem kierunku studiów jak wygląda rynek pracy? W tym momencie najlepiej to chyba pójść na ratownictwo medyczne, lekkie
Marek_Tempe +59
Mam urodziny dziś :)
Johnny Cash - Hurt
Johnny Cash - Hurt
#powodz #motoryzacja
tak samo
a woda tak jak w spalinowce i w elektryku dostanie sie do podluznic, wygluszen itp
tak czy siak wszystko zacznie rdzewiec i gnic
Elektryk ma większe szanse na przejechanie pod wodą, bo nie potrzebuje powietrza
@essos: Skąd ten pomysł?
@WykopanyDzon: tak, ale dobry elektryk nie utknie w wodzie. Spalinówka owszem.
A uwierz mi, nie chciałbyś utknąć w niesprawnym samochodzie, jak woda przybiera.
@Filipterka25: telefony wodoszczelne mogą byc zanuzone w wodzie do 30min na glebokosci 1,5metra, wiec w samochodach tez pewnie jest jakas granica
ja tam w zadnym aucie nie chcialbym siedziec jak woda przybiera. bardziej o to czy auto stanie martwil bym sie czy klamki/szyby zadzialaja, bo przy jezdzie gdy nie widac co jest pod kolami wszystkiego mozna sie spodziewac np zawisnac na przeszkodzie i koniec z jazdy.
co i tak nie zmienia faktu ze jakikolwiek samochod po wodowaniu po dach nadaje sie na smietnik. bedzie gnilo doslownie wszedzie, a najgorzej wiazki
W samochodach spalinowych robiło się tak że biegun dodatni akumulatora szedł kabelkami, których było kilometry, a ujemny podłączony był do karoserii samochodu. Akumulator w spalinówkach pozwala na pobieranie prądu rzędu kilkuset amperów, czyli bardzo dużo. W momencie zwarcia kabla z karoserią, jeśli chiński zamiennik bezpiecznika zawiódł, kabel się żarzył i potrafił spowodować pożar. To było przyczyną wielu, a
@essos: w obecnych czasach masz podświetlane fontanny i w basenach możesz sobie kolorki puścić a ty się martwisz o 10 sekundowy przejazd samochodu przez kałuże?
@MazurskiSmak: od kiedy nie każdy jest terenówą z snorkelem.