Aktywne Wpisy
#apple nie śledzę tych nowości i zapowiedzi. Mam 13 pro max. kondycja baterii 85% wszystko działa dobrze. Potwierdźcie że nie ma sensu zmieniać na ten tegoroczny pro max? Odczuje jakąkolwiek różnicę czy jak co roku czekać na nowy model ? #kiciochpyta

gadatos +51

- gigabyte a620m s2h am5
- ryzen 5 8600g
- corsair vengeance ddr5 32gb ram
- ssd lexar nm620 1 tb
- corsair 5 450vs
Zainstalowałem na płytę główną nowy bios przez q flash plus, dioda normalnie się świeciła ok 10 min po czym zgasła(wiec myślę ze wszystko ok).
Natomiast ciągle komputer po uruchomieniu nie wydaje żadnego dźwieku wentylatory się kręcą, ale nie ma żadnego obrazu na monitor, podłączyłem dwa różne monitory po 2 różnych kablach(hdmi,dvi) i nic. Sprobowalem jeszcze raz rozkręcić komputer i zauwazyłem ze gniazdo na procesory wygląda tak jak na zdjęciu. Myślicie ze może to być wina tego gniazda czy może np. cos z zasilaczem ostatnie 2 lata leżal w szafie.
#skladamkomputer #pcmasterrace #komputery #serwispc #pc
źródło: 459240497_1003668111501847_2560951407059948237_n
Pobierz@Wivon222: nie no wcale to nie wina uszkodzonego gniazda. Gratulacje będziesz musiał kupić kolejną płytę głowną. Nie mam pojęcia jak ludzie to robią...
@Wivon222:
źródło: comment_1626040698D7HZgdkBTDlK2jzHeNgfWd
Pobierz@Wivon222: elegancko s---------a robota xD
@Kulfonix: Tam nie ma czego prostować. Co najmniej dwa piny całkiem zmiażdżone. Plus taki, że płyta nie była jakoś mega droga, kupuje nowy egzemplarz i albo jeszcze raz podejmuje się montażu albo zleci komuś kto się na tym zna i nie przejedzie palcem wtyczkami albo śrubokrętem po pinach w sockecie.. Mogło być też tak, że OP położył na czymś procesor, przykleił się paproch i wsadził go razem
@Wivon222: jest szansa - tak minimalnie koło 300 zł wymiana socketu, ale niektórzy też prostują piny igłą - metodą chałupniczą. A czy się da to zależy od stanu w jakim one są.
Trochę musztarda po obiedzie, ale polecam swoje usługi składania komputerów- #majk3lskladapcty :-) Unikasz wtedy takich drogich niespodzianek ( ͡° ͜ʖ ͡°)