Wpis z mikrobloga

Chyba ich suty drą... To ja się ubezpieczam, kupiłem dom wcześniej sprawdzając mapy powodziowe i wszystkie inne możliwe.
A ci chcą odbudować każdemu dom w stanie nowym za 100% nasze pieniądze i do tego jeszcze 24k na drobne zakupy.
Już 100k od Tuska wydaje mi się za dużo, a nawet jeśli to powinno być ograniczone do wysokości faktur albo i zarobków.
Jak dobrze, że oni już nie rządzą! Gardzę!
#powodz
SynMichaua - Chyba ich suty drą... To ja się ubezpieczam, kupiłem dom wcześniej spraw...

źródło: IMG_9948

Pobierz
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@siodemkaxx: a nawet jak płacą ubezpieczenie (rzadko, choć realnie im na tych terenach przyda się bardziej niż mi), to pewnie też kwoty nie podnoszą sobie i się wielu pewnie kurna zdziwi, ze jak to tak, mój dom nie jest wart tyle co 10 lat temu tylko więcej?
  • Odpowiedz
@SynMichaua ten gość jest w opozycji to sobie może co najwyżej chcieć, nie on będzie decydował o środkach pomocy.z pozycji opozycji korci żeby nieba przychylić wyborcom, zupełnie inaczej niż kiedy się faktycznie podejmuje decyzję i zarządza budżetem
  • Odpowiedz
  • 18
@SynMichaua co do urlopów dla członków OSP to wcale nie jest to takie głupie. Od czwartku do niedzieli wieczorem spałem łącznie niecałe 9h, a dzisiaj byłem w pracy. Nie narzekam bo robię to z własnej woli, ale dzień urlopu po kilkudniowej orce w deszczu i po kolana w wodzie byłoby wskazany, tym bardziej, że syrena w każdym momencie może zawyć znowu.
  • Odpowiedz
@mexxl w tym kraju każdy kto jest odpowiedzialny jest frajerem. Bierzesz odpowiedzialne kredyt? Pfff trzeba było brać w obcej walucie albo pod kotek-państwo zrobi wakacje. Nie planujesz piątego dziecka bo może Cię nie stać? Pfff Państwo zafunduje Ci kredyt 0% na kolejne mieszkanie. Odkładasz ostatni grosz na lekarza? Jesteś frajerem, w więzieniu masz opiekę od ręki
  • Odpowiedz