Wpis z mikrobloga

Do tych którzy wszędzie piszą że wystarczyło kupić ubezpieczenie - spróbujcie znaleźć ubezpieczyciela w miejscu które zalewa co 10 lat bez horrendalnych składkek.

W waszym wyobrażeniu każdy na takiej wiosce może sobie pozwolić na płacenie kilka koła miesięcznie, żeby w razie wypadku i tak nie mieć pewności czy się coś uda odzyskać. W niezłej bańce żyjecie

#powodz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Go0fy11: mieszkasz na terenach zalewowych - płacisz większe ubezpieczenie co w tym dziwnego ? Najlepiej się nie ubezpieczać, przecież jak coś się stanie to i tak rząd coś da....
  • Odpowiedz
@Go0fy11: Gość w radio tłumaczył, że trzeba się teraz nieźle postarać, żeby się pobudować na terenach zalewowych. Projektant. A przykład Kotliny Kłodzkiej pokazuje, że ludzie akceptują ryzyko zalania,

Jak kogoś stać, żeby co 10 lat zaczynać "od zera", to go stać na "horrendalne" składki. Albo inaczej, jak kogoś nie stać na "horrendalne" składki, to go stać na zaczynanie "od zera" co 10 lat.
Tu nie ma złośliwości, bo ubezpieczalnie działają
  • Odpowiedz
@Go0fy11: przed chwilą zrobiłem kalkulację ubezpieczenia domu w Paczkowie na 1 mln złotych, ruchomości domowych na 100 tys. zł i budowli na 50 tys. zł. Składka roczna to 812 zł.
kotlin - @Go0fy11: przed chwilą zrobiłem kalkulację ubezpieczenia domu w Paczkowie na...

źródło: Paczkó

Pobierz
  • Odpowiedz
lację ubezpieczenia domu w Paczkowie na 1 mln złotych, ruchomości domowych na 100 tys. zł i budowli na 50 tys. zł. Składka roczna to 812 zł.

@kotlin: prawdopodobnie włożyłeś w weryfikację kosztów ubezpieczenia więcej czasu i energii niż 90% potencjalnie zainteresowanych :)
  • Odpowiedz
z tego co się orientuję to w Polsce jest wolność wyboru miejsca zamieszkania i miejsca budowy domu.

@Galopujaca_rokitniczka: spoko o ile jest to nowy dom, gorzej jak mieszkasz w domu z dziada-pradziada na terenie zalewowym.
-no to se kup gdzie indziej dom
-nie stać mnie
-to sprzedaj
  • Odpowiedz