Wpis z mikrobloga

Tydzień temu wymyśliłem sobie nowy większy projekt do którego nie mam umiejętności, ale wczoraj wspólnie z #claude i #chatgpt zrobiłem w dzień roboczy praktycznie 70% roboty... AI by tego samo nie zrobiło i potrzebowało sporo pomocy, ale samemu bym potrzebował tygodni i pewnie finalnie bym się poddał ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zachęcony jak sprawie poszło zaraz kupuje w końcu #cursor i dość z tym przeklejaniem kodu.

#programista15k #programista25k
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TomSz: no i dobrze, tylko "problem się pojawi, gdy pojawi się problem" ( ͡° ͜ʖ ͡°) generalnie nie życzę największemu piwniczakowi utrzymywania kodu wyplutego przez AI. Taki kod jest z-----y w sprytny sposób, rzadko widywany w normalnych projektach.
  • Odpowiedz
  • 0
@wafel93: ja akurat zawsze zamiast chcieć kilka funkcjonalności na raz to proszę pojedynczo więc kod nie jest zoptymalizowany tylko łatwy, czytelny, krok po kroku ;) ostatnio jak już byłem z takiego rozwiązania zadowolony to napisałem żeby go teraz zoptymalizował i to już nie było takie łatwe do ogarnięcia... na pewno było lepsze jakbym na codzien w tym pracował i chciał w przyszłości rozbudowywać i odwoływać się do konkretnych funkcji, ale
  • Odpowiedz