Aktywne Wpisy
erebeuzet +791
#panstwozdykty
by zylo sie lepiej
by zylo sie lepiej
Lewusx +31
Porównanie, zdjęcia dzieli 13 miesięcy pracy i około 6kg.
Nie wiem czy będzie to 6kg mięsa, ale różnica jest zadowalająca.
A tymczasem kolejny tydzień redukcji, waga 107,9kg.
Żarcie:
Nie wiem czy będzie to 6kg mięsa, ale różnica jest zadowalająca.
A tymczasem kolejny tydzień redukcji, waga 107,9kg.
Żarcie:
Ale naprawdę życzę wszystkim, którzy mieszkają w tych rejonach, żeby ich nie zalało, żeby nie tracili swoich domów, albo i w najgorszych przypadkach życia. Trzymajcie się tam, oby na memach się skończyło!
#powodz #wroclaw #polska
pamietam jak w 2010 na mojej wiosce bylo 1m do przelania wału. Teren zalewowy.
Patrząc na taki ogrom wody zakrywajacy drzewa - czuć moc natury i jacy jesteśmy mali w stosunku do niej. Ogromna halda wody płynie z pozoru leniwie, stoisz na wysokości 1 pietra, a tam brakuje 100cm zeby sie przelac. Tyle co długość nogi. Pierwsze uczucie to strach i niedowierzanie.
Podtapialo tak, że 700m od walu rzeczka na pół metra płynęła przez drogę. Cale noce ludzie chodzili z dizdami bić bobry i patrzeć czy wal trzyma. Straż, zwykli ludzi, ochotnicy sypali worki ile było. Bylo takie zbiorowe poruszanie, dużo ludzi pomagalo i chciało pomoc. Ceny worków w------o w kosmos. Pamietam jak radna pomidory ze swojej szklarni przywiozła żeby kto chcial to jadł
Identyczny widok. Aż mnie teraz mrozi trochę.
Gdzie niema drzew tylko lustro to sie wydaje spokojnie, ale ta woda z--------a jak zła. Niszczy wszystko na swojej drodze.
@
dałbym 5 plusów za ten komentarza, ale się nie da.
@Sarza01: te bobry p------y w takich warunkach i w nocy chciały tamy budować? XD
@Sarza01: Co?!
@Sarza01: Dokładnie ten sam mechanizm działa z ludźmi na terenach zagrożonych działaniami wojennymi, jest to niesamowite.
DAWAJ O BOBRACH!!!