Aktywne Wpisy
Czy rezygnacja ze studiów na przedostatnim semestrze to dobra decyzja?
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
kobiaszu +127
Chyba faktycznie trzeba prawnie wymuszać fabryczne ograniczenie prędkości bo inaczej się bydło nie nauczy i będzie jeździć z sądowym zakazem. Jaki sens homologowac pojazdy które jadą więcej niż te 180km/h jeżeli nie ma u nas w kraju drogi która pozwala legalnie tak szybko jechać? Niech se przyspieszają do setki w 3 sekundy ale kaganiec na 180km/h i koniec. Do tego surowe kary za ściąganie ograniczeń i problem się zmniejszy. W dzisiejszych czasach
Ale naprawdę życzę wszystkim, którzy mieszkają w tych rejonach, żeby ich nie zalało, żeby nie tracili swoich domów, albo i w najgorszych przypadkach życia. Trzymajcie się tam, oby na memach się skończyło!
#powodz #wroclaw #polska
@Sarza01: brzmi jak podlaska codzienność XDD
24 i 25.07.2001 dwudniowa suma opadu na stacji Maków Podhalański wynosiła ponad
Normalnie, w takich warunkach bóbr chce przerwac wał i obniżyć stan wody. Wydaje mi sie że to dla nich tez może być zagrożenie - taki wysoki poziom rzeki i dlatego. Nie wiem nie znam sie na bobrach, ale tak było. Przed chwilą o tym z kumplem gadałem - on właśnie chodził i pilnował, ganiał te bobry. To bylo duze zagrożenie wtedy - całe noce musieli chodzić po wale i pilnować.
A tez sobie przypomnieliśmy jak jedni strażacy z okolicznej wsi - ochotnicy oczywiście( ͡º ͜ʖ͡º) siedzieli te 4 czy 5 dni n----------i do wora caly czas tam na jednym tym wale xD normalnie pamiętam jak taki typ bez zębów nie mogl ustac i sie przerwacal, aż go do auta schowali. XD
I my grupa zadaniowa dopiero tam
@Sarza01: ლ(ಠ_ಠ ლ)
@Sarza01: w jaki sposób bobry mogłyby przyczynić się do przerwania wału?
@szatafakap zapomniałeś
@czemuztak: widzisz, to dlatego że samą złożoność możesz pojąć do pewnego stopnia. Nie ma w tym nic zlego, taki masz hardware.
Idea że jak dadzą plusa komuś innemu to świat jest przez owego dawacza rozumiany jako mniej złożony wskazuje trochę na narcyzm.
No ale skoro jedynie ruscy są przeciw ustawie "antyprzemocowej" według twojego wpisu to trochę ciężko