Aktywne Wpisy

MonazoPL +133
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta bankowego lub kiedykolwiek będziesz potrzebować, to pamiętaj, by zacząć od MONAZO.pl, gdzie znajdziesz aktualne Promocje bankowe – czyli
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta bankowego lub kiedykolwiek będziesz potrzebować, to pamiętaj, by zacząć od MONAZO.pl, gdzie znajdziesz aktualne Promocje bankowe – czyli
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz
StraznikWiecznosci +141
Nocowanko typu skromnego dzisiaj było ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: Screenshot_20260107_160716_Gallery
Pobierz

Ktoś wie jakie zabezpieczenia mają podzielniki ciepła (ogrzewania) TECHEM ?
Chcę się go pozbyć przy okazji zdemontowanie starego typu kaloryfera i zamontowanie nowego o ładniejszym wyglądzie.
Cały kaloryfer wstawię do tzw. komórki lokatorskiej na klatce schodowej.
Odczyt jest radiowy i odbywa się poprzez zbieranie danych wysyłanych do odbiorników umiejscowionych co kilka pięter.
Jedyne co mi przychodzi na myśl to czy posiadają żyroskop, który mógłby wykryć przechylenie podzielnika/kaloryfera podczas przenoszenia.
#nieruchomosci #budownictwo #ciekawostki #energetyka #remontujzwykopem #mieszkanie #dom #pytaniedoeksperta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: 1200px-Techem-fhkv-data-2-type-front
Pobierz@mirko_anonim Jedyne co znalazłem to takie zdjecie, ale nie mam chęci (i wiedzy) szukać co zawiera ta płytka i czy taki sam masz u siebie
https://wiki.recessim.com/view/Techem_FHKV_data_II
obserwuj czy tu ci ktos odpisze:
https://wykop.pl/wpis/78117219/miraski-pomozecie-mireczkowi-czy-tu-wiadac-jakis-z
To podzielnik ciepła marki TECHEM i pytanie pochodzi z tego wpisu:
https://wykop.pl/wpis/78117107/obserwuj-mirkoanonim-ktos-wie-jakie-zabezpieczenia
#elektronika #programowanie #elektronikadiy #elektrotechnika #komputery #pcmasterrace
źródło: Techem_fhm_3_open_untouched
Pobierzźródło: Techem_fhkv_data_3_front_pcb
PobierzCo do odczytywania, to też trzeba uważać z danymi. Jak z miesiąca na miesiąc miałeś regularne pomiary i nagle zjedziesz na zero to też będzie podejrzane. Podzielnik czyta nawet jak nie grzejesz - czytaj jest 18 stopni. Jak dasz go do piwnicy gdzie będzie 13 to już będzie skok.
@kastrator2: Mirek chce go wstawić do komórki lokatorskiej więc pewnie jest świadom, że on nie może być w piwnicy gdzie będzie znaczna różnica temperatury i moze brak zasięgu radiowego.
Teraz zauwazyłem, ze są już nowsze modele i raczej martwiłbym się zmianą albo na nowszą baterie, albo model a nie okazjonalną jakąś wizytą kogoś ze spółdzielni nb kontrola wentylacji/elektryczna/gazu
źródło: 1367317100_1533916339
PobierzDruga sprawa, że technicy firm zewnetrznych liczą sobie za takie dodatkowe usługi dodatkowe opłaty. To tak jak byś chciał sam zmienić sobie barierkę balkonową i okazuje się, że ona jest spółdzielni :)
Okna Twoje, ale nie barierka :)