Aktywne Wpisy
xyperxyper +73
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam

Konkretnyknur +92
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#warszawa #patologia #warsawnightracing #majtczak #majtczakmorderca #samochody #szybkoalebezpiecznie
źródło: image
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: temp_file8679588225929753075
Pobierz@jonzi: po co edukować/karać, lepiej wprowadzić zamordyzm.
Zwykły Miron jak go raz na rok przyciśnie i będzie miał powód jechać szybciej, niż ograniczenie (pomimo wyjechania wcześniej sytuacje losowe go spowolnią podczas drogi, sraka go dociśnie lub będzie miał sytuacje zagrożenia zdrowia lub życia) i będzie mógł maksymalnie 140 km/h autostradą jechać, a banan pojedzie do
@yahoomlody: a za nim mamusia sie tak stesknila i ostatnio chciala wpasc w odwiedziny
@jonzi: gdzie napisałem, że 300? Dla Ciebie jazda 150 oraz 300, to jedno i to samo, bo i jedno, i drugie jest przekroczeniem prędkości?
@piip5: Sorry, odpisywałem prowadząc auto, autokorekta mi nie pomagała ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Co chcesz żeby mu powiedział gdy będę szczał na jego grób? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Cztero0404: Dokładnie tak - takich sytuacji jest ledwie garstka rocznie i nie stanowi to żadnego statystycznego znaczenia. Nie wiem czy twój mózg to ogarnie, bo prości ludzie kierują się tylko emocjami.
@grzemiak: 1.5 kilometra od spotu nie jesteś w stanie niczego usłyszeć, więc komu ty opowiadasz te bajki przegrywie życiowy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W następną sobotę znowu i będzie spot i specjalnie dla ciebie zrobię 20 strzałów z wydechu. Napiszę ci żebyś
@piip5: Ja też jestem za tym żeby coś z tym podziałać. Wejśc na przykład w ten wątek i zgłosić do policji takich typków jak ty, by odebrali wam uprawnienia. Przecież to widać od razu, że plujecie na szybkich kierowców, bo nei chcecie żeby interesować się waszą pijacką jazdą ;)
@piip5: Akurat mirek podał ci twarde dane, a ty je olewasz, bo nie pasują do twojej głupiej tezy xD
@Pieskor: Na szczęście elita woli łapać miernoty drogowe takiej jak ty, które jadą pod wpływem albo wyprzedzają na przejściach xD
@piip5: W jaki sposób te ćwiartki są stwarzaniem zagrożenia na drodze? xD
@piip5: Jakbyś miał więcej inteligencji to może być doczytał, że zdjęcie dotyczy wypadku spowodowanego przez jakiegoś randoma, który wjechał w stojące na światłach auta. To nie był ani spot ani wyścig. Jedyne co twój móżdżek wyłapał to to, że stało się to komuś z WNR i ten ktoś podziekował za
@Euphor: Co mu będziesz tłumaczył. Przecież widać że typek niczego nie ogarnia i nie wie na jakiego błazna wychodzi. Gość nic nie wie, ale zamiast zapytać to już się zabrał za hejtowanie xD