Aktywne Wpisy
Zoriuszka +148
Ciekawe czy za mojego życia wejdzie 4 dniowy dzień pracy. Rozwiązanie to ma same plusy dla społeczeństwa w sumie wedle badań, nie tylko pod względem zdrowia psychicznego pracowników, ale także ich wydajności w pracy.
3 dni wolnego w tygodniu to idealna liczba na wyczilowanie :3
#przemyslenia #przemysleniazdupy #pracbaza
3 dni wolnego w tygodniu to idealna liczba na wyczilowanie :3
#przemyslenia #przemysleniazdupy #pracbaza
Retsew +10
#frajerzyzmlm #avon
Czy to była piramida? Wg mnie nie. Tylko coś jak obecna sprzedaż thermomixa.
@Mega_Smieszek: generalnie piramidy finansowe mają to do siebie, że nic nie wytwarzają, a pieniądze są wyłącznie z pozyskiwania nowych członków, którzy to kolejno pozyskują nowych i kółko się zamyka. Finalnie nie ma żadnego produktu czy usługi, większość ludzi traci hajs, z wyjątkiem kilku osób.
avon, oriflamme i temu podobne są MLM'ami, ale nie są piramidami finansowymi. Te firmy coś wytwarzały, a pieniądze były od
@SlepyBazant: nie jest prawdą że piramidy nic nie wytwarzają. Generalnie podział jest taki, że MLM skupia się na sprzedaży produktu, natomiast głównym celem piramidy jest rekrutacja nowych członków.
Masz np. takie aloesowe petardy które też pojawiły się na wykop i tam niby jest produkt (jakieś gówniane kosmetyki na narzucie 10-50x sprzedawane), ale jest też mocne naganianie na nowych członków i kupowanie zestawów startowych
@IksdeHeheh: Trochę nietrafiony argument, bo o ile dobrze cię zrozumiałem, to to, co napisałeś, ma również zastosowanie w przypadku iGenius. Po tym jak wykupią "pakiet edukacyjny", nie muszą wcale wchodzić w struktury, tzn. naganiać innych. Mogą sobie siedzieć i "trejdować" ( ͡° ͜ʖ ͡°) Oczywiście muszą płacić subskrypcję,
@G06DbT: tak jak w piramidach finansowych, produkty to element zasłony dymnej, trzeba jakoś "legalizowac" biznes i
@hub_bub: to, co napisałem, że "generalnie nic nie wytwarzają" było uproszczeniem w takim znaczeniu, że coś tam wytwarzają, ale kompletne g---o bez żadnej wartości, co z kolei nie jest wartościowym produktem czy usługą, czyli tak jakby tego w ogóle nie było. Formalnie coś jest, nieformalnie nic nie ma.
Żeby odrobić 1600 dołków musisz 8 ludzi wprowadzić w pakiet elitę. Oni potrzebują tyle samo ludzi. Wszystkie wypłaty dla obecnych „byznesmenów” są w zasadzie bezpośrednio wypłacane z wpływów nowych członków.
https://youtu.be/KcbzF2FdnZk?si=prDaYhWtkzFmAVVh
Jedną z głównych cech piramidy jest agresywne naganianie i "marketing". Wynika on z tego, że liczba frajerów jest ograniczona i trzeba ich złowic i wyleszczyć