Wpis z mikrobloga

Coś taniego, ale nie najtańszy chłam z aliexpress, na wypadek gdyby się zajawka skończyła, a żeby nie utopić 1000+ pln. Imo wybierz na thomann.de który harley benton Ci się podoba (najlepiej z jakiejś średniej serii, tak 500+) i idź w to, bo na początek nie ma co tu rozkminiać. Byleby nie kaleczyła palców i żeby struny nie wisiały super wysoko. Jeżeli masz kogoś, kto może Ci taką gitarę wyregulować to dodatkowy plus
  • Odpowiedz
@Necron: Harley Benton, ale nie te sprzed 10-15 lat. Widze, ze niektorzy dalej biora Corty X2, czyli to co sie wybieralo 20 lat temu, ale wtedy bedziesz musial dodatkowo bulic u lutnika za regulacje. HB wstepnie ma dobre ustawienia jak na poczatek. Jak dobrze popatrzysz to i kupisz cos ponizej 500, ale to juz trza polowac i uzbroic sie w cierpliwosc
  • Odpowiedz
@Necron: ja z rozpędu piszę .de bo kiedyś nie mieli polskiej strony. Raczej odradzałbym zestaw typu gitara + wzmacniacz bo jakość akcesoriów jest raczej kiepska, a wzmacniacze w takich zestawach brzmią jak kupa.

Gdybym był na Twoim miejscu zamówiłbym gitarę, nienajtańszy kabel, parę kostek w różnych rozmiarach żeby popróbować co Ci pasuje, oraz tani interfejs audio, żeby podłączyć się do komputera i tak grać. Sam mam najtańszy interfejs m-audio i
  • Odpowiedz