Wpis z mikrobloga

Pracuje jako QA, nadszedł czas na uzupełnienie CV. To mój pierwszy i jedyny pracodawca z IT (outsourcing). Czy warto podać nazwy firm dla których się pracowało na projektach? Troche by to zdradzalo klientów firmy, ale za to klienci bardzo popularni i mogłoby to podbic wartośc mojego CV. Gadałem ze znajomymi testerami i było równo 50/50.

#curriculumvitae #cv #qa #testowanieoprogramowania
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@acid1988 bardzo możliwe że twoja kontraktornie obowiązuje NDA i nie możesz się chwalić tym na zewnątrz, mogą być prawne konsekwencje z tego powodu. To się robi inaczej. Wypisujesz projekty bez nazw i opisujesz czym jest, jaki stack, jaka twoja rola itd. Np projekt platforma streamingowa, stack technologiczny: xyz, narzędzia: xyz, obowiązki: xyz

Jeśli tym bardziej to twoja pierwsza praca to nikt czytający cv nie będzie się podniecał nazwami tych projektów bo
  • Odpowiedz
@acid1988: 2 komentarze:
1 - prawdopodobnie jak ktos juz pisal - jest NDA - nie powinienes/nie mozesz ujawniac nazw klinetow
2 - wydaje mi sie ze przeceniasz informacje o nazwach firm. raczej to imponuje tylko osoba z poza branzy albo z malym doswiadczeniem o ile kogokolwiek to naprawde interesuje.

mozesz po prostu w CV napisac ze pracowales dla branzy automotive albo bankowej albo jeszcze innej...
  • Odpowiedz