Wpis z mikrobloga

Zastanawia mnie co jest nie tak z s3 na odcinku Goleniów Szczecin. Tydzień w tydzień ta sama sytuacja - dzwon za dzwonem, mapy google na czerwono. Co z tą trasą jest nie tak? #szczecin
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ruffio: Powodem są umiejętności jazdy polskich kierowców a raczej ich brak. To co się o--------a od Klucza w stronę morza i z powrotem to nieustający konkurs na najefektowniejszego dzwona. Siedzenie na zderzaku, skakanie z prawego na lewy i z powrotem tylko po to aby być jeden samochód dalej itp itd. Raz w sobotę rano wjechałem od granicy i dosłownie cmokałem z podziwu że można być tak głupim.
  • Odpowiedz
@ruffio: jak nie dzwon to korek potrafi być przez fastfooda w pobliżu węzła Goleniów.

No ludzie to debile. Ja się w okresie letnim boję wjeżdżać na na S3
  • Odpowiedz
@ruffio tam powinno być takie ograniczenie prędkości które dostosowuję się do natężenia ruchu. W taki weekend to tam 90 powinno być na odcinku Szczecin Goleniów
  • Odpowiedz
@Megasuper: Wystarczy, żeby ludzie po prostu utrzymywali odpowiedni dystans. Nie prędkość jest tam problemem ale jeżdżenie w odległościach miejskich ze 120 km/h na budziku.

W sezonie letnim to tam powinny jeździć non stop drogowcy ze speed i j---ć mandatami za nieutrzymywanie odległości to by się idioci nauczyli. 90% wypadków na S3 w tym sezonie to było niezachowanie odległości od poprzedzającego pojazdu.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol tu się zgodzę. Na wspomnianym odcinku więcej aut jest na lewym pasie niż na prawym i wszyscy wyprzedzają. Chcesz wyprzedzić i zmienić pas to czekasz aż przejedzie 10 aut. Czasami dochodzi do sytuacji takiej że prawy jedzie szybciej niż lewy. I te odstępy a właściwie ich brak. A zostaw tylko 40 m na lewym to już ktoś się pakuje.
@Megasuper rzadko kiedy jeździ sie tam przepisowo. Prędkość, brak odstępów
  • Odpowiedz
@ruffio: grunt to nie pokazywać z------------m i poganiaczom, że mogą jeździć tak jak jeżdżą. Widziałem dzisiaj kilka sytuacji, w których poganiacz siadł komuś na dupie i parę osób od razu już szybko, szybko zjeżdżało na prawy pas tuż za pojazd na nim jadący co jest bardzo głupim i nieodpowiedzialnym zachowaniem.

Mi też jeden siadł na zderzaku, ale w------e na patusa, wyprzedzam sobie spokojnie, zjeżdżam dopiero jak widzę pojazd po prawej
  • Odpowiedz
@ruffio już ci powiem. Brak trzymania dystansu. Brak ogarnięcia jazdy trasą szybkiego ruchu. Jedzie taki Mariusz z południa Polski nad morze i on jedzie 120 lewym pasem nie zjeżdżając. Trafi na sebka co chce szybciej. Siądzie mu na ogonie i pogania. Mariusz zwolni bo ktoś z prawego na lewy się wciska i wypadek murowany
  • Odpowiedz
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Właśnie też mnie zawsze zastanawia, że tam nie ma masowego łapania przez policję za brak zachowania odległości przed pojazdem poprzedzającym. Przecież tam w czasie wakacji to można byłoby zrobić chyba paroletnią normę mandatów :).

Ciekawostką z tej drogi jest taka, że tam chyba najlepiej się jedzie (jak nie ma oczywiście wypadku czy stłuczki ) z prędkością 100 - 110 km/h. Fakt dłużej zajmie ci podróż, ale praktycznie cały czas
  • Odpowiedz