Wpis z mikrobloga

@essos, Fiesta mk7, 2009, 1.4 duratec 97KM. Żona zrobiła prawo jazdy i potrzebowała samochodu na dojazdy do pracy, a Ford przykuł naszą uwagę zajefajnym kolorem i po weryfikacji stanu kupiliśmy. Auto mamy od roku, po drodze dojazd do pracy z 8km w korkach zamienił się na 30km głównie autostradą i ogólnie wyszło, że jest to idealne drugie auto w domu. Do rodziny 200km dojechaliśmy bez zmęczenia, wkoło komina się kręci,
  • Odpowiedz
  • 0
@NuklearnySzpadel: Tez wlasne zastanawiam sie and fiestą, ale celowałbym w wersje po liftingu. Wiesz moze czy w wersji 1.25, 82km, nie ma problemu z brakiem mocy? I ktory to ten zajefajny kolor? :P
  • Odpowiedz
@essos, nie wypowiem się co do braku mocy, bo nigdy nie porównywałem ich bezpośrednio. Biorąc pod uwagę, że w 1.25 maczała ręce Yamaha to auto będzie jechać, ale konieczne będzie wkręcanie na wysokie obroty. Mój duratec też odżywa powyżej 3000 i wręcz powiedziałbym, że bardzo ochoczo się wkręca.

Natomiast kolor to squeeze green.
  • Odpowiedz
@essos te wolnossące małe silniczki po prostu nie jadą albo jedziesz jak emeryt albo musisz go kręcić dość mocno. Energooszczędne to sobie żarówki możesz kupić.
  • Odpowiedz
@essos, zamykamy się w 7.5l/100km, ale jazdy miejskiej to tu za bardzo nie ma. Z drugiej strony w mieście aż tak nie trzeba cisnąć, więc pewnie można takie spalanie przyjąć za górną granicę. Standardowo należy dopowiedzieć, że dużo zależy od miasta.
  • Odpowiedz
@essos: Laguna 3 kombi poliftowa z 1.5 dCi 110 za 21k. Czemu taki wybór? Podobała mi się Laguna 3 coupe, a że to na k i to na k to mi się pomerdało i wziąłem kombi ( ͡° ͜ʖ ͡°) A na poważnie, lubię francuzy (z 406 byłem bardzo zadowolony), Laguna 3 jest ładna (poza patologicznym liftbackiem), przestronna, fajnie wyposażona, zero rdzy, mocy nie potrzebuję, a
  • Odpowiedz
@essos: Insignia 2009 28k w wersji liftback. Wygląda jak sedan a bagażnik jak w kombi prawie, kawał kloca ale za to w zimie będzie szedł jak czołg, taki wybór bo keidy szukałem w moim budżecie nie było nic lepszego a auto potrzebne na juz. Myślę mu gaz założyć bo pali 9,7 litra , silnik 1.8
  • Odpowiedz