Aktywne Wpisy
DiscoPoloinfo +57
Czy WonerS naprawdę wydał fortunę na swój najnowszy look? 💸 Ceny jego ubrań zwalają z nóg! Jak myślicie, ile kosztowała cała stylizacja? 🤔
https://disco-polo.info/woners---najlepiej-ubrana-gwiazda-mlodego-pokolenia-sprawdz-luksusowe-marki-i-ceny-jego-stylizacji-opadna-wam-szczeki
https://disco-polo.info/woners---najlepiej-ubrana-gwiazda-mlodego-pokolenia-sprawdz-luksusowe-marki-i-ceny-jego-stylizacji-opadna-wam-szczeki
Iskaryota +330
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Jaki jest sens tego życia? Piszę to z perspektywy 31-letniego singla.
U większości osób pętla życa wygląda podobnie:
-> PRACA -> DOM -> jedzenie -> odpoczynek -> jakieś obowiązki -> pierdoły w czasie wolnym -> przygotowanie do pracy -> sen ->
J----y dzień świstaka, że zwariować można. W czasie wolnym zamiast zamulać w internecie to można sobie iść na rower czy do kina i to jest wielkie urozmaicenie tego szarego życia. Ja się nie dziwie, że sporo osób chleje żeby oszukać swój mózg że jest fajnie. Tak samo nie dziwie się, że ktoś bezmyślnie zakłada rodzinę i ma dzieci, bo może to go zmusza żeby miał cel w życiu.
Jeśli ktoś nie rozumie tego wpisu i żali to niech się podzieli ze mną co takiego robi, że nie odczuwa bezsensu tego życia? Bo nawet głupie gierki mnie znudziły i wpadłem w pętle, że kompletnie nic w moim życiu się nie dzieje. Może to kwestia, że nie mam za bardzo znajomych w tym wieku? Czuje się jak jakiś NPC, który powtarza te same czynności każdego dnia.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Z drugiej stron, dlaczego potrzebujesz sensu do uzasadnienia swojej egzystencji, nasza rzeczywistość nie jest mistycznym i natchnionym miejscem, w którym pod koniec drogi czeka cię górnolotny morał.
Nom omen prostym i jednym rozwiązaniem do
@Hubert_von_Mai: jak to nie?
@Hubert_von_Mai: tego nie wiesz
Trzeba po prostu coś robić, może bardziej będzie cie męczyło kiszenie się w domu niż robienie czegokolwiek z innymi, tylko musisz włożyć pewien wysiłek żeby mieć opcje
Ad.2 Czy naprawdę wydaje ci się, że w świecie
@Hubert_von_Mai: owszem, mozliwe, ze tak sobie twierdze. nie przeszkadza to w ogole w tym, ze te pozostale 7 miliardow tez ma swoja wlasna wedrowke i lekcje. ogolnie czy nie jest mistycznym to, ze w ogole cos
@Hubert_von_Mai: To zdanie w takiej formie nie ma, nomen omen, sensu. Życie może mieć sens w kontekście podmiotu który mu je nadaje. Jeśli ty uważasz, że ma, to dla ciebie ma. Jeśli uważasz, że nie ma, to dla ciebie nie ma. Nic tu więcej się nie da wykreować.
Świetnym przykładem takiej pułapki determinizmu jest zostanie "panem sensu" swojego życia,
@Hubert_von_Mai: Lub jej pięknem