Wpis z mikrobloga

Wygląda na to że kofeina w tabletkach wyleczyła jednocześnie i moje uzależnienie od energetyków, dając kopa bez cukru który niszczył mi zęby. Jednocześnie jednak wyleczyly mnie dolegliwości hemoroidalne które energetyki zaognialy. Teraz za to biorę siemię lniane i babkę plesznik co zmusza mnie do picia większej ilości wody która chłonąć w brzuchu tworzy naturalny lubrykant i galaretowata substancje w jelitach przez co wszytsko wychodzi bardziej gładko i nie narusza bąbli. Babka w smaku po zalaniu woda jest galaretowata, prawie jak aloes w cenie 20 krotnie niższej o smaku nie mogę się wypowiedzieć bo od zawsze był dla mnie drugorzędny i nigdy nie rozumiałam ludzi jedzących dla smaku czy wkładających wysiłek w wygląd posilku. Mam nadzieję że korozja jamy ustnej zwolni po zamianie energetyków na kofeinę w tabletkach. #hemoroidy #kawa #energetyki #zdrowie #wykop30plus #zeby #dentystai
KingaM - Wygląda na to że kofeina w tabletkach wyleczyła jednocześnie i moje uzależni...

źródło: 1000007071

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Atari_65XE Kofeina, tauryna itd. pobudzają. Tego się przecież nie pije dla kalorii tylko dla kofeiny, inaczej równie dobrze możesz wypić inny napój bo to wszystko tylko woda z cukrem.
  • Odpowiedz
@onepnch: mordo, kofeina pobudza bo jej cząstki pasują do pewnych neuroreceptorów w mózgu, ale nie ma to nic wspólnego z dostarczaniem energii, możesz równie dobrze się razić prądem, efekt będzie podobny
  • Odpowiedz
  • 26
@Atari_65XE Chyba zapomniałeś piguł na autyzm dzisiaj. Nie muszę sobie dostarczyć energii z napoju bo od tego mam dietę i najwyraźniej miliony ludzi którzy piją energole bez cukru uważają tak samo.
  • Odpowiedz
bo tylko glukoza zmienia się ATP

@Atari_65XE: To chyba Ty też spałeś na biologi, bo kwasy tłuszczowe również zmieniają się w ATP, nawet bardziej wydajnie niż glukoza XD

@KingaM: Za zdrowie zębów odpowiada nie tylko niejedzenie cukru, ale też trzeba im dostarczyć budulca. I nie chodzi mi tylko o wapń, ale np. o białko (kolagen), witaminy D i K (rozpuszczalne w tłuszczach) dla prawidłowej gospodarki wapniem, magnez czy
  • Odpowiedz
@Atari_65XE: W ciele człowieka są tłuszcze, jak nie będziesz dostarczał kalorii z cukru (i wypstrykasz się z glikogenu) to organizm dla wytworzenia energii zacznie spalać kwasy tłuszczowe. Przecież ATP jest produkowane cały czas, nawet jak nie jesz xD
  • Odpowiedz
@Atari_65XE: gadasz jakies glupoty xd ja mialem kofeine w proszku dodawana do wody i mialem kopa a ty mowisz ze musisz miec cukier xD

wez sobie kup monstera bez cukru i zobacz czy nic nie daje a nie jakeis teorie szurskie wymyslasz
  • Odpowiedz