Aktywne Wpisy
Będąc w Tatrach nie jeden zastanawiał się co to k---a jest Murzasichle? XD
Jakaś niemiecka pomyłka? Ja miałem tą schizę również. Otóż to nie szwabski.
A więc:
Skąd wzięła się nazwa Murzasichle?
Murzasichle istnieją od 1630 r. Nazwa miejscowości, pochodząca z języka Wołochów(rumuński), jest zlepkiem trzech słów: „mur”, „za” oraz „sichle” – co oznacza mur (dawna nazwa miejscowości) za rzeką Sichłą. Nazwę wymawiamy z miękkim „ś”, nie zaś jak większość błędnie, z
Jakaś niemiecka pomyłka? Ja miałem tą schizę również. Otóż to nie szwabski.
A więc:
Skąd wzięła się nazwa Murzasichle?
Murzasichle istnieją od 1630 r. Nazwa miejscowości, pochodząca z języka Wołochów(rumuński), jest zlepkiem trzech słów: „mur”, „za” oraz „sichle” – co oznacza mur (dawna nazwa miejscowości) za rzeką Sichłą. Nazwę wymawiamy z miękkim „ś”, nie zaś jak większość błędnie, z
Ptaahu +81
czad irfanview vs g---o windows photos
Bombelek od kilku dni w żłobku - zainstalowałem w telefonie żłobkową apkę. Dziś rano powiadomienie.
Tamagotchi vibe¯_(ツ)_/¯
Ponawiam pytanie. To jest automatyczne (są kible na WiFi, nawet badają zawartość, u Klawitera było) czy ręcznie nauczycielki wpisują w apce?
@GrafikaUltraHaDe: kto nasrał na podłoge bez pieluchy
kto płakał
@TheTasmanianDevil: z punktu widzenia przedszkolanek to musi być chore, żeby dla każdego dziecka po kilka razy dziennie klikać.
Jako rodzic niby fajnie, ale na dłuższą metę to może być męczące, ciągle psychicznie jesteś z dzieckiem.