Wpis z mikrobloga

• 20
@hellfirehe: Logowanie przez bankowość niestety jest kapryśne. Zawsze niezawodne jest poświadczenie się peselem. Podajesz swoje imiona, nazwisko i podajesz pesel i przejdzie bez problem. A jest to oficjalna strona UE, która te dane już i tak posiada, jest bezpieczna i posłużą do zweryfikowania, że Ty to Ty.

@Ld93: @bzyku95: Ktoś Was okłamał.

Absolutnie nikt nie oczekuje od producentów wiecznego wspierania gry ani utrzymywania serwerów. Jedynie chodzi o
  • Odpowiedz
Zawsze niezawodne jest poświadczenie się peselem. Podajesz swoje imiona, nazwisko i podajesz pesel i przejdzie bez problem. A jest to oficjalna strona UE, która te dane już posiada i jest bezpieczna.

@planarize: Faktycznie zadziałało.
  • Odpowiedz
@bzyku95: Mordo nie chodzi o to żeby firma miała dopłacać do interesu XD chodzi o to że jak już wydoi klientów to żeby się nie p------------a do prywatnych serwerów a w przypadku gier singlowych wymagających połączenia z serverami żeby grać to żeby puściły łatkę która pozwoli grać po zamknięciu serwerów.
  • Odpowiedz
@bzyku95: to się zrobi dyrektywę z ceną maksymalną ( ͡° ͜ʖ ͡°) regulować tak długo, aż będziemy mieć same gry pokoju Red Dead Redemption i to po 2 dyszki oczywiście, nie drożej. Ile te game deweloperuchy chciały by dostawać za klikanie w kąkuter?
  • Odpowiedz
@planarize: A gdy się zbierze 10 mln podpisów zostanie to przesłane do CEO korporacji wydających gry. CEO weźmie te kartki, zadzwoni do dyrektora firmy produkującej papier toaletowy, a zysk z tej transakcji doliczy sobie do premii.
  • Odpowiedz
@planarize: oo nie śledziłem przez ostatnie tygodnie jak to wygląda, ale podpisałem już na samym początku ()
Popieram w opór inicjatywę, pomimo, iż jestem graczem singlowym, lecz po Diablo IV gdzie nie mogłem sobie pograć, bo był problem z serwerami w grę single Player postanowiłem j---ć twórców, którzy wymagają ode mnie ciągłego dostępu do internetu. Gry od From software robią to dobrze i
  • Odpowiedz
  • 16
@29Promises: ktoś Cię oszukał, ta inicjatywa nic nie ma do tego jak długo producenci mają utrzymywać serwery. Ona jest o tym co się stanie po tym, jak te serwery zostaną właśnie wyłączone.

@Jan998 To nie jest jakaś internetowa petycja, tylko oficjalna droga ustawodawcza unii europejskiej. Po spełnieniu warunków Parlament Europejski ma obowiązek się nią zająć i nie może jej zbyć. Wszystko reguluje prawo i procedury.

A to właśnie dzięki
  • Odpowiedz
@bzyku95: Nie. Cała zabawa polega na tym że developerzy specjalnie zaczęli zaszywać w grach opcje wymagające połączenia sieciowego + to że serwery są hostowane przez nich. Dzięki temu chcieli mieć narzędzie aby ubijać starsze gry i jakoby przymuszać ludzi do kupna sequeli.
  • Odpowiedz
A to właśnie dzięki UE masz chociażby dwuletnią rękojmię na wszystkie produkty, gdzie reszta świata ma najczęściej roczną gwarancję na warunkach producenta.

@planarize: Za to mam miliony imigrantów na ulicach w całej Europie, ceny energii x5, strefy ograniczonego transportu, walkę z "mową nienawiści", paraliżowanie rozwoju przedsiębiorców przez biurokrację, przesunięcie władzy z demokratycznie wybranych rządów na anonimowych niewybieralnych urzędników.
Ale za to dobry Helmut daje rok więcej rękojmi ( ͡º ͜ʖ͡
  • Odpowiedz
@rossecki: ciekawi mnie to, skąd się bierze bronienie twórców gier? Jak ktoś wypuści na rynek c-----y samochód to obrzucamy gównem, ale gra? Twórcy chcieli, ale wydawca zły, patch to naprawi itd.
Jako gracz od ponad 20 lat czuje jak się cofamy w rozwoju. Niby prywatne serwery są ciężkie do zaimplementowania? Kurde, to niech się spytają twórców pierwszego battlefielda, Return to Castle Wolfenstein lub Counter strike'a, bo ewidentnie nie mają umiejętności.
  • Odpowiedz
@planarize: gwóźdź wbity w mózg. Jako gracze mamy jakiekolwiek narzędzie żeby walczyć z tym gównem, ale i tak będziesz czytać "unia zła, bo imigrantów wpuszcza". K---a to jest post o grach komputerowych, a chłop o imigrantach i mowie nienawiści chce gadać ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@szubik: Nie są trudne do zaimplementowania. Po prostu nie chcą ich udostępnić i ta ustawa ma min to wymagać. Kończycie cykl życia gry? Wydajcie patch który odblokuje tryb offline + udostępni serwery dedykowane
  • Odpowiedz