Wpis z mikrobloga

@pq18: Wiadomo heheszki hehszkami ale naprawdę to jest p------e takie rozliczanie bo przecież taka kobieta mieszkając SAMA co najmniejszej większość tych czynności i tak by musiała zrobić, jasne w mniejsze skali ale jednak. Także takie rozliczanie wydaje się totalnie nielogiczne jak to niektórzy chcą postulować.
  • Odpowiedz
@pq18: Może kilkadziesiąt lat temu zajmowanie się domem było większym wyzwaniem. Aktualnie zrobienie prania, mycie naczyń, odkurzanie i obiady robią się praktycznie same ;d
  • Odpowiedz
  • 11
Jacy debile muszą robić te memy, że w kilku słowach robią błędy. To psuje całą ideę. Jak sie w zdanie wciska kór\/\/e, to i przed nią, jak i za nią się wstawia przecinek. A tak to wychodzi, że urwa nie zajmuje 8 godzin. Bez sensu.
  • Odpowiedz
@Atsawed: Gadasz tak jakby tylko kobiety potrafiły gotować XD
Każdy powinien sobie to w związku poukładać i to sprawa partnerów jak to wygląda. Ja odkurzam, moja pierze, rozwieszamy razem, sprzątamy razem. Ja wynoszę śmieci, ona pilnuje rachunków. Zmywarkę ogarniamy razem. Gotujemy różnie. Czasem tylko sobie, czasem dla obojga. Czasem razem, czasem w pojedynkę. Nikt nikomu nie wylicza, wystarczy mieć jakoś poukładane.
  • Odpowiedz
no to jedzcie sobie tosty codziennie

@Atsawed: W sensie, że gotowanie jest skomplikowane, czy o co chodzi? Mam sprzęt kuchenny do ciasta, mielenia, grill elektryczny, ryżowar itd.
Najbardziej czasochłonne i wymagające energii jest chyba tylko sprzątanie tego
  • Odpowiedz
@pq18 jestem singlem grubo po trzydziestce i „zajmowanie się domem” zajmuje mi około 8 godzin, ale tygodniowo.
Kobiety po prostu są mistrzami w robieniu z siebie ofiary (oraz unikaniu odpowiedzialności za to co zrobiły, ale to już inna bajka).
  • Odpowiedz
jakieś fajniejsze dania na obiad, śniadanie, kolację robi się dłużej niż tosty

@Atsawed: No baby maja to do siebie ze jak danie "robi sie" godzine, z czego 3/4 czasu to jakies duszenie miesa, gdzie w miedzyczasie mozna zrobic cos innego, to zachowuja sie jakby godzine czasu staly nad tym miesem xD
  • Odpowiedz
@pq18: Jeśli samodzielne, dorosłe życie miałoby polegać na zrobieniu sobie tostów, pralkę, zmywarkę i prasowanie koszuli to każdy byłby po roku schorowany wiec lepiej żeby jednak sobie zamówił obiad albo gotował w weekend na cały tydzień.

U mnie każdy ma swój pokój i każdy swój pokój ogarnia sam, ja części wspólne wraz z bombelkiem, niebieski zajmuje ok. 25 metrowe pomieszczenie, tyle ile nie jedno mieszkanie. Jak on wygląda nie chcecie wiedzieć, czasem ciężko wejść.
Jak dziecka nie nauczysz porządków to będzie syfiarzem do końca życia. Ciekawe za to że często w samochodzie taki człowiek ma porządek i wkoorwia się o jednego okruszka.

Mem jest idiotyczny i świadczy o tym że typ prosto od mame poszedł do
arinkao - @pq18: Jeśli samodzielne, dorosłe życie miałoby polegać na zrobieniu sobie ...

źródło: 5481840f9225f_o_full

Pobierz
  • Odpowiedz