Wpis z mikrobloga

@PanNieznanypl: Do czego prowadzi polityka złodziejskiego allegro, to już w pale się nie mieści. Sługa i podporządkowująca się firemka dba o gwiazdki na monopolowym portalu. To jest żałosne.
Żenada, że firma błaga i straszy za komentarze i oceny, a jeszcze bardziej żałosne, że ta firma jest niewolnikiem w polityce allegro.
Dzieje się tak, bo oni dostają upomnienia, jakieś rankingi żeby utrzymać status smart itd.

Sprzedawałem tam i to co się o--------a
  • Odpowiedz
@PanNieznanypl: No ale mieli prawo Ci przecież obniżyć kwotę zwrotu jeżeli rozpakowałeś produkt. Zresztą widziałem Twojego posta wczoraj i ponoć ten produkt zwróciłeś porysowany... A że Ci produkt nie pasuje to już inna sprawa. Jeżeli produkt nie działał i miał wadę to trzeba było reklamować, ale Ty dokonałeś zwrotu.
Produkt kupowany na odległość możesz sprawdzić w takim samym wymiarze jak w sklepie stacjonarnie. Zmniejszenie jego wartości i niemożność dalszej sprzedaży
  • Odpowiedz
ale co, sprzedawca allegro pokaże twojemu pracodawcy screena "patrz panie dał mi negatywa"?

@xiv7: może kupił coś kompromitującego typu SztucznaCipaTurbo2000™ z silnikiem od motopompy?
  • Odpowiedz
  • 2
Niech piszą. Nie zdają sobie sprawy, że niezgodnie z prawem wykorzystują twoje dane osobowe. Wątpię żeby byli tak głupi.
  • Odpowiedz
  • 56
@wypokpok Uszkodzenie opakowania, a nawet brak opakowania nie stanowi (zgodnie z przepisami) zmniejszenia wartości przedmiotu. Za to porysowanie jak najbardziej.
  • Odpowiedz
@PanNieznanypl: natychmiast otwórz dyskusję na allegro, daj screeny wszystkiego bo pewnie mądry był na tyle, że wszystko pisał. Zwrócą w zębach wszystkie środki tak proszę pana, nie proszę pana bo masz 14 dni na odstąpienie bez podania przyczyny a zdjęcie folii jako opakowania nie powoduje utraty. Z groźbami nie polecisz raczej na policję bo jak cokolwiek wyślą do pracodawcy to w większej firmie nawet nie dotrze do Ciebie tylko zleją,
  • Odpowiedz
@PanNieznanypl: Napisz muze za straszenie za mobbing oraz za g---t na wolnym słowie grozi kara wiezienia. Wyslij gorącą prośbę o zaprzestania nielegalnych czynności. Jeżeli to się powturzy to w ramach zachowaia własnego bezpieczeństwa bedziesz zmuszony zgłosić to na policję.
  • Odpowiedz
@jkbck: Nie no tak, dlatego wspomniałem o porysowanym produkcie. Faktycznie wspomniałem o otwartym opakowaniu i nie dopisałem w tym samym zdaniu o porysowanym produkcie - mój błąd. Nie widziałem tego produktu na oczy, ale ponoć taką informację otrzymał @PanNieznanypl
  • Odpowiedz
  • 21
@PanNieznanypl jawna próba wykorzystywania twoich danych osobowych inaczej niż w celu realizacji zamówienia to jest niczym innym jak złamanie RODO.
To tak jak kiedyś dostawca pizzy jakąś laskę znalazł na fb bo widział jej dane na zamówieniu xD to jest to samo, nie może nikt wykorzystywać twoich danych w innym celu
  • Odpowiedz
@PanNieznanypl: Przede wszystkim to jest szantaż, ja bym poszedł na pały. UODO w nastepnej kolejności.
Ale to zależy od twojej osobistej sytuacji której nikt tutaj nie rozumie:
kupiłeś coś co może "uderzać w dobre imie twojego pracodawcy"?
Produkt który masz zakaz kupować w swojej profesji?
Czy po prostu rzecz intymna?
  • Odpowiedz