Wpis z mikrobloga

@Leschek: kto zaznał kryzysu bezdomności bądź chociaż kryzysu, że albo „zbierał puszki” albo nie jadł ten się nie dowie jak mały krok od „c-----o ale stabilnie” dzieli do nędzy.

Ja tego zasmakowałem w 2021. Nigdy. K---a. Więcej.
  • Odpowiedz
@Leschek: historia bezdomnego zazwyczaj zaczyna się od "miałem pracę, dom, żonę i dzieci..."

Z kolei w USA od "miałem 18 lat jak zaciągnąłem się do wojska..."
  • Odpowiedz
@Zly_On dosłownie nie mam co do lodówki włożyć bo źle zaprojektowałem kampanię. Ze wcześniejszych kryzysów wiem że nie zmienia się kierunku tylko podwaja wysiłki więc przetrwam i wyjdę na swoje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@siepan: albo często też:

„wszystko wydawało się być na dobrej drodze ale wtedy po raz pierwszy zdecydowałem się też zainwestować w krypto-waluty” xD
  • Odpowiedz
@dafto: biznesowo nigdy nie opieraj się na tym, w czym jesteś najmocniejszy jeśli masz zamiar inwestować za pożyczoną kasę. Nie opieraj się również na obietnicach kontrahentów, a wspólników dobieraj zajebiscie rozważnie, bez żadnych sentymentów i znajomych. Nie bądź również Samarytaninem, tylko twardo bądź jak s------l- kasa jest kasa, biznes to biznes.

Inb4 ale debil reeee wiedza podstawowa buuu dobrze ci tak heeee

Miałem 24 lata kiedy najmocniej upadłem, jestem typem samouka, do wszystkiego doszedłem od zera, bez żadnych przewodników, i dość po omacku, czego cenę
  • Odpowiedz
@dafto: jakbyś chciał więcej historii to pisz na prywatny, może nie nadaje się na pisanie poradników, ale przynajmniej ktoś zgubiony nie pójdzie moim błędnym śladem ;)
  • Odpowiedz