Wpis z mikrobloga

#wroclaw #podroze
Czy ktoś wyrabiał sobie międzynarodowe prawo jazdy? Ile czasu to trwa mniej więcej?
Pytanie dodatkowe czy od kogoś wymagali międzynarodowego prawa jazdy w #usa? Szczególnie mnie interesują trasy NY - Waszyngton - Niagara - NY.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pytanie dodatkowe czy od kogoś wymagali międzynarodowego prawa jazdy w #usa? Szczególnie mnie interesują trasy NY - Waszyngton - Niagara - NY.

@Yahoo_: zadajesz pytania które możesz sobie łatwo wygooglować.
  • Odpowiedz
  • 0
@Rad-X: @Ogau zadaje to pytanie, bo ostanio na Florydzie zażadali ode mnie takiego prawka i przymusili do kupna dodatkowego ubezpieczenia bez niego.
  • Odpowiedz
@Yahoo_: w miarę ekspresowo, poniżej tygodnia. Warto mieć, też na Florydzie moje prawko było ok, bo mam najnowszy wzór z datą ważności blankietu, ale kolega ze starym prawem jazdy miałby kłopot w wypożyczalni. Pani nie chciałą wydać auta, bo nie miał daty ważności dokumentu, dopiero jak pokazał międzynarodowe prawo jazdy z datą ważności, to przeszło.
  • Odpowiedz
@Yahoo_ Ja wyrabiałem na początku tego roku. W oddziale w Magnolii na legnickiej, wziąłem opcję wysłania pocztą i przyszło coś pomiędzy 10 a 14 dniem od złożenia wniosku (coś tam urzędniczka tłumaczyła że będzie dłużej bo prawko wystawione w innym województwie)
  • Odpowiedz
Czy ktoś wyrabiał sobie międzynarodowe prawo jazdy? Ile czasu to trwa mniej więcej?

@Yahoo_: robiłem niedawno i następnego dnia było gotowe (złożyłem wniosek online we Wrocławiu). Ale zdjęcie fizyczne i tak trzeba mieć, bo muszą wkleić do książeczki. Koszt niewielki, szybko robią, moim zdanie warto zrobić na wszelki wypadek, tylko sprawdź, która wersja jest wymagana, tu masz wymienione kraje, ale nie wiem, na ile lista jest prawidłowa https://en.wikipedia.org/wiki/International_Driving_Permit
  • Odpowiedz