Aktywne Wpisy

saintie +14

gram_w_mahjonga +121
#wykop #moderacja #topwszechczasow
Serio, wykopie. Robicie wszystko, żeby przestać tu się udzielać.
Dla wyjaśnienia - CO ROKU zapraszam na discordowy czat - czat, który praktycznie się kojarzy z wykopem. Czemu akurat teraz to problem? Zapewne nie doczekam się odpowiedzi na odwołanie.
Serio, wykopie. Robicie wszystko, żeby przestać tu się udzielać.
Dla wyjaśnienia - CO ROKU zapraszam na discordowy czat - czat, który praktycznie się kojarzy z wykopem. Czemu akurat teraz to problem? Zapewne nie doczekam się odpowiedzi na odwołanie.
źródło: top usuniey
Pobierz

Hej #programowanie #pracait
Pisze z anonima bo niektórzy z pracy mnie kojarzą po koncie tutaj.
Chciałem zapytać o wasze taktyki negocjacyjne w przypadku dostania oferty z innej firmy.
Aktualnie mam 110/h i spodziewam się oferty z innej firmy na 130/h. Jednocześnie wiem, że jest szansa na otrzymanie kontroferty z aktualnej firmy, jeżeli będę miał coś z rynku. Pytanie jak to rozegrać, kiedy oferta już przyjdzie, bo wtedy naturalnie robi się ciasno z czasem. Ja to rozkminiam tak:
1. Dostaje oferte z firmy B
2. Dzwonie do menago z firmy A i mowie ze dostalem oferte na 140 z innej firmy i jeźeli wyrównają to zostanę (lekka nadwyżka dla zysku)
3. Jeżeli sie nie zgodzą - proste zmieniam firme
4. Jeżeli się zgodzą - jeszcze raz info do firmy B, że aktualna firma dała sporą kontroferte i musieliby dać jeszcze więcej żebym się ostatecznie zgodził, np. 150. (Sfera marzeń ale warto być gotowym chyba)
5. Jak sie zgodzą temat zamkniety i zmieniam firme bez dalszych negocjacji, żeby nie pajacować. Jak nie to biore z aktualnej co dają i zostaję.
Czy widzicie luki w moim planie?? Jak wy to rozgrywaliscie?
Pozycja jak coś niedeveloper, bo PO/BA, ale tak czy inaczej świat IT, więc pytam was, doświadczonych mireczków.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Po punkcie 2 jesteś automatycznie "na wylocie" w aktualnej firmie z łatka szantażysty. Bo szef nie ma pewności czy za chwilę znowu nie zrobisz takiej akcji, albo czy za chwilę nie postanowisz zmienić pracy bo ktoś ci dał 10zł więcej.
edit: gnije że mogę pisać wyruchany bez cenzury a p0ker czy przem0c nie xDD