Wpis z mikrobloga

@Nieinterere: nie raz... Wychodzę z założenia ,że jeśli mam zmienić każdy element ,żeby zbudować na nim unikalną pod względem wizualnym stronę to szkoda na to mojego czasu. Znacznie korzystniej jest wziąć jeden z popularnych Gridów i oscylować elementy samodzielnie.

Do backend jest ok, bo rządzi się on trochę innymi prawami (o ile nie mamy zamiaru się silić na unikalność )
  • Odpowiedz
@Nieinterere: @fotexxx chodzi o to, że jeśli na stronie twojego projektu ważny jest backend a frontend może być tymczasowy to używa boostrapa i składa stronę z gotowych elementów.

Ja od siebie powiem, że używam bootstrapa i jest to na prawdę fajne narzędzie, które usprawnia trochę pracę.
  • Odpowiedz
@DragonEW: ja nie twierdze ,że bootstrap jest zły...po prostu jest dobry do projektów które mieszczą się w ramach tego co on oferuje...jeśli trzeba coś modyfikować do tego stopnia ,że finalnie zostaje tylko sam grid z oryginału to lepiej zrobić to od podstaw i skorzystać z czegoś jak Golden Grid i poszczególne elementy oscylować samodzielnie.

Niestety wielu developerów próbuje wciskać bootstrap wszędzie gdzie się da...:) Potem masz tak ,że wchodzisz na
  • Odpowiedz
@nemokrinis: Ja uważam tak jak @fotexxx i inni, bootstrap najlepszy do tworzenia na szybko jakiś panelów administracyjnych itd. Jak chcesz robić stronę która ma się jakoś wyróżniać to z bootstrapa co najwyżej użyjesz grida, którego później i tak będziesz poprawiał w css, więc to raczej bez sensu.
  • Odpowiedz
@banditpanda: Wiem :) Tak tu się zapytałem bo kuzaj mi to wczoraj pokazał i chodził jak n------y skowronkami ze to takie ahh i och w w ogóle najlepsze i zajebiste. i chciałem się dowiedzieć jakie wasze zdanie.

Bo moje zdanie jak na razie jest takie ze narzędzie fajne i pomocne, ale chciałem jeszcze opinie osób które tego używały/ja
  • Odpowiedz
@nemokrinis: ogólnie jest fajne ;-) nie każdy dev to grafik. Boostrap jest poprawny, schludny i jeśli wybierzemy to co potrzebne to nie daje dużego narzutu. Jeśli chcesz być w miarę na bieżąco to zainteresuj się SASS'em i najlepiej narzędziami typu grunt, bower, yeoman.
  • Odpowiedz
@fotexxx: jesli ktos nie bazuje czegokolwiek w webdevie na bootstrapie jestvidiota. Przez ostatnie 2 lata tylko raz zdarzylo mi sie pracowac z kretynem nieuzywajacym bootstrapa.

Robisz pierwsze projekciki na joomli i nigdy nie pracowales w teamie, prawda? Zaloze sie ze nie umiesz nawet gita uzyc.

Bootstrapa nie uzywasz dla wygladu tylko jako standardu, zeby kazdy wiedzial gdzie co jest.
  • Odpowiedz
Fajne do budowy backend...

@Micki: miałem na myśli budowę wyglądu panelu administracyjnego aplikacji...wszystko trzeba wam pisać wielkimi literami? Jakoś nie wszyscy mieli problem ze zrozumieniem o czym napisałem... Raczej absurdem było by myślenie ,że miałem na myśli backend po stronie serwera...
  • Odpowiedz