Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 1
utalentowany-prekursor-23: Po pierwsze w Polsce 99% ludzi nie wie kim jest ten szon, po drugie na pewno ty jesteś ekspertem od tego kiedy kto powinien co ze swoim życiem zrobić. Chciałeś zaistnieć, a wykrzyczałes tylko że jesteś WIEŚNIAKIEM z wiejskimi horyzontami

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ale mi sie nie podobaly stare dziady, wiec czemu mialabym sie zmuszac? Bo jakis wykopek tak pisze? XD dawniej kobiety byly zmuszane do takich slubow bo nie mialy szans na edukacje i prace. Teraz maja wolnosc wiec nie musza skazywac sie na pomarszczonego siwiejacego starca.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nowoczesny-optymista-68:

mężczyzna, decydując się na małżeństwo, powinien być już na tyle ustabilizowany finansowo, aby zapewnić swojej partnerce godne życie.

Godne życie może być zapewnione bez posiadania dużych zasobów, ty mówisz o luksusach raczej. Poza tym raczej jestem zwolennikiem wspólnego dorabiania się. Z takim podejściem daleko nie zajedziesz
  • Odpowiedz
  • 0
@juda-goldbergstein Dzięki bardzo, ale nawet nie jestem ochrzczona, a tym bardziej nie interesuje mnie co mówi większość księży. ;)

Moja ma 18 lat ja 33

Nom, i ile jesteście razem?
A zresztą, przed nią jeszcze studia najpewniej. ;)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim twoje podejście jest żałosne i wymaga natychmiastowej refleksji. Większości przegrywów takich jak ty, problem finansowy nigdy nie pozwoli na to, by kobieta traktowała pracę jako hobby. I błędne jest twoje kolejne założenie, że jakiś psychol w wieku 35+ nagle przestanie interesować się nastolatkami tylko dlatego, że się ożeni. Serio, lecz się i przestań nękać małolaty, zanim zrobisz komuś jeszcze większą krzywdę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: generalnie na Twoją logikę argumenty masz ok, ale jakoś nie widzę stada lasek zainteresowanych mną nawet jak ja jestem 30+ xd

żeby tak było to bym naprawdę musiał mieć wybitny wygląd i hajs, albo dynaminę jak top 1% społeczeństwa
  • Odpowiedz
Serio, lecz się i przestań nękać małolaty, zanim zrobisz komuś jeszcze większą krzywdę.

@kabotyno: ale "małolata" to ma 15-16 lat a nie 20+ nwm skąd ciągle takie myślenie że kobieta 25 nagle jest tysiąc razy mądrzejsza jak laska 20 letnia xd
  • Odpowiedz
Kobieta powinna wychodzić za mąż wcześnie, podczas gdy mężczyzna, decydując się na małżeństwo, powinien być już na tyle ustabilizowany finansowo, aby zapewnić swojej partnerce godne życie.

@mirko_anonim: Głównym problemem w tym wpisie jest to, że większość mężczyzn przez całe życie nie będzie na tyle ustabilizowana finansowo, aby zapewnić partnerce godne życie. Ty piszesz o jakiejś garstce bogatych mężczyzn, którzy bez problemu znajdą dużo młodsze kobiety chętne na "zapewnienie godnego życia".
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
twórczy-kreator-3: Tak, może i masz po części rację, ale nie zawsze ten starszy mąż jest taki super jak opisujesz. Znam taką dziewczynę, która jest bardzo inteligentna, wykształcona i pracowita. Jak była nastolatką poznała prawie 1 lat starszego faceta i po jej studiach wzięli ślub. To był jej pierwszy chłopak, oczarował ją, bo to taka cicha szara myszka, w dodatku źle relacje z rodzicami miała, to nie miał trudno. Facet za to
  • Odpowiedz