Wpis z mikrobloga

@chaddeveloper: ja składałem półtorej miesiąca temu, znalazłem w lokalnej firmie pracę, a do dziś mam co jaki czas info, że odrzucone :) 5 lat exp w scrumie, 10 jako freelancer. Głównie webdev, ale też custom systemy.
  • Odpowiedz
@chaddeveloper: wysłałeś masowo CV, więc obstawiam, że większość ofert długo leżało już i dawno są nieaktualne, ale wiszą, bo opłacone albo taki wymóg wewnętrzny korpo. W takim układzie odsetek odrzutów będzie spory i w dużej mierze niezależny od Ciebie i Twoich skillow.
  • Odpowiedz
@Gromisek: 100% skuteczność, ale ja pracowałem tylko w 3 miejscach i wiedziałem dokładnie co chce robić. CV robiłem według wielu wielu poradników które tak polecały, do OLX miałem np. kolorowe CV w ich barwach ;)
  • Odpowiedz
@TomSz: teź starałem się dosyć pisać pod firmę, aczkolwiek co z tego jak w moim Stacku nie masz aż tyle ofert pracy co w Javie czy React(tak wiem, że tam ciężej jest się dostać)
  • Odpowiedz
@Boska_Klaudia: po pracy w olx chciałem załatwić to samo dziewczynie, jej cv podrasowaliśmy ale nie w takim samym stopniu, nie odpisali nawet ;) moje 100% to wynik tego że mało razy zmieniałem pracę i tylko tam gdzie chciałem pracować aplikowałem… no i czasy się ponoć zmieniły. powtórzyć się tego nie da ale jak zobaczysz poradniki ludzi rekrutujących to polecają to co robiłem. (Choć rzeczy było więcej, np aplikować przez system
  • Odpowiedz