Aktywne Wpisy
AyDeeKay +7
Wie ktoś jak zapobiegać parowaniu szyb po wejściu do auta? Rano przy lekkim przymrozku, po użyciu odmrażacza wchodzę do auta i w dosłownie minutę po wejściu mam całą szybę zaparowaną od wewnątrz, można to czymś załatwić żeby tak nie parowały? #motoryzacja #pytanie #samochody
Sark +15
Kto Waszym zdaniem naprawde zrobi porzadek z legalna i nielegalna imigracja?
- Pis 6.3% (157)
- Ko 29.3% (728)
- Kofederacja 42.6% (1059)
- Trzecia Droga 7.3% (181)
- Lewica 14.6% (363)
Czy to koniec pracy biurowej w Polsce? coraz większe parcie na AI i redukcję etatów albo przenoszenie do innego kraju. W tym roku dosyć duże żniwa a i tak czuć w powietrzu, że to jeszcze nie koniec. Jak to jest u was? Trochę obawiam się tego, że będzie kiepsko na rynku pracy w najbliższych latach (ja nie IT). Pytanie też do #programista15k #programowanie
#praca #korpo
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@Kitku_Karola: obecne AI świetnie nadaje jako asystent do eksploracji nowej wiedzy i przy szukaniu rozwiązania problemu, ale oczywiście samodzielnie nie rozwiąże jakiegoś nowego skomplikowanego problemu.
@Kitku_Karola: zgoda, póki co jest potrzebny pośrednik w postaci programisty, ale jeden programista z AI może zastąpić dwóch programistów bez AI.
aczkolwiek nie jestem pewien czy nawet przed popularyzacją AI senior z juniorem wykonywał zadania szybciej niż bez juniora. no, w każdym razie AI daje co najmniej 100% boostu do efektywności.
tak można powiedzieć niemalże o wszystkim w każdym momencie czasu.
takie rzeczy jak transfomery i inne współcześnie używane techniki uczenia głębokiego zostały wynalezione raczej stosunkowo niedawno, a nie "dekady temu". cały czas pojawiają się nowe pomysły, niektóre z nich są nawet użyteczne.
uzysk z ajaj to jest, wedlug badan, do kilkunastu procent, a i to nie wiadomo ile miala wplywu aktualna sytuacja w branzy, ktora zacheca do bycia produktywnym, a ile to byl uzysk z tego ze boilerplate nie trzeba n---------c, czy bledu w syntaksie szukac samemu
https://www.nngroup.com/articles/ai-programmers-productive/
XD