Wpis z mikrobloga

Wie ktoś jak zapobiegać parowaniu szyb po wejściu do auta? Rano przy lekkim przymrozku, po użyciu odmrażacza wchodzę do auta i w dosłownie minutę po wejściu mam całą szybę zaparowaną od wewnątrz, można to czymś załatwić żeby tak nie parowały? #motoryzacja #pytanie #samochody
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie walic wódy dzień wcześniej

@cybulion: @AyDeeKay jeśli to jednak nie wina picia wódy, to:
- klimatyzację warto używać cały rok, jak i mieć ją sprawna (podziałaj ustawieniami klimy, daj nawiew na szybę)
- umyć szyby (od środka oczywiście) + ewentualnie są różne specyfiki, które się daje przy okazji mycia
- pochłaniacz wilgoci
  • Odpowiedz
Zawsze mnie r-----------ą te porady typu używaj jakiś środków anty pary gdzie każdy producent przewidział że szyby będą parować i w instrukcji auta na 100% jest żeby odpalić klimę którą w-----e wilgoć ze środka auta.
kokot1 - Zawsze mnie r-----------ą te porady typu używaj jakiś środków anty pary gdzi...

źródło: 1000008497

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@AyDeeKay prawdopodobnie masz wilgoć w aucie. Często się zdarza jak ktoś robi krótkie trasy. Możesz włożyć w skarpety żwirek dla kota, który pochłania wilgoć. Moja różowa ma chyba takie z 3 w aucie. 1 bagażnik i 2 pod siedzeniami.
  • Odpowiedz
@BeatsByDre: Dokładnie. Testowane dzisiaj rano. A jak nie to można się wspomóc takim poduszkowym pochłaniaczem wilgoci gdzies na podszybiu. W Aldi widziałem ostatnio. W gruziku u mojej żony cały zeszły rok przelatał i było git.
  • Odpowiedz
@WUJICO: wilgoć raz, że masz w powietrzu, dwa że sam zawsze jesteś źródłem wilgoci. Woda zawsze będzie się skraplać na zimniejszym, a takie są szyby.Trzeba po prostu ogrzać, żeby były cieplejsze niż wnętrze samochodu.
  • Odpowiedz