Aktywne Wpisy
programista30k +108
Femme-nie-Fatale +123
Wykop tak zrył mi banie, że jak przechodziłam teraz obok jakiejś białej laski ze śniadym dzieckiem, to jedyne co miałam w głowie to MOKEBE, PRZYPADKOWY MUXRZY-N i OREO XDDDD
#przypadkowymurzyn #rozowepaski #mokebe #zwiazki
#przypadkowymurzyn #rozowepaski #mokebe #zwiazki
https://www.bloomberg.com/opinion/features/2024-08-25/putting-asia-first-could-cost-america-the-world
#wojna #bartosiak #wolski #geopolityka #usa #chiny #ukraina #nato #polityka
@KwadratF1: Skoro ta b--ń jest masakratorem dla ruskich, to dlaczego ruscy zdobywają kolejne terytoria na Donbasie, a obrona Ukrainy sie zapada? Jak widać nie tak łatwo jest zmasakrować ruskich.
@ruski_agent:
A ktoś kiedyś napisał, że łatwo jest zatrzymać ruską armię, która nie liczy się ze stratami i z obywatelami i woli robić narzedzia zbrodni niż dać jeść ludziom, kiedy jest się krajem mniejszym, słabszym i nie nastawionym na długotrwałą
@KwadratF1: Wykopowych ekspertów nie da sie nie kochać. Według tych oderwanych od rzeczywistości istot Ameryka ma cały czas w zanadrzu ukryte wunderwaffen, które wszystkich ich przeciwników może zniszczyć w 2 sekundy. Tylko ich nie używają, bo wolą przegrywać wojny z pasterzami kóz w Afganistanie.
@ruski_agent: Trzeba zacząć od wykazu ile okrętów zostało już przez HUTI zatopionych i się wyda dlaczego nie latają tam tomahawki. Obrony przed HUTI jest wliczona w ryzyko i w koszta. Gdyby zagrożenie było rzeczywiście na skalę, która naprawdę zaburza im interes to świat inaczej zacząłby z nimi gadać.
Huti zaatakowali dotychczas ponad 50 statków w rejonie Morza Czerwonego i Zatoki Adeńskiej. W atakach
Jak wspierane przez Iran bojówki wiążą siły morskie USA na Morzu Czerwonym
Huti z Jemenu przeprowadzili setki ataków, a amerykańscy urzędnicy wojskowi nie widzą
Koszt 1 miliarda na ochronę floty to nie jest dla nich big deal.