Wpis z mikrobloga

A więc od czwartku biorę Trittico CR 75mg, jedną tabletkę ok 2h przed pójściem do łóżka. Niby lek na lepszy sen, a zauważyłem że dłużej zasypiam bo serce mi mocniej bije, nie mogę się wyciszyć. Ponadto dziś np obudziłem się chwilę po 3 z dusznościami i niepokojem, dopiero chyba przed 5 zasnąłem z powrotem, a o 6 już budzik dzwonił...Ogólnie w ciągu dnia zacząłem się lepiej czuć, bez takiego doła i braku energii na cokolwiek, ale ze snem wcale nie jest lepiej póki co.
Czy ktoś miał podobne objawy po zażywaniu tego leku? Przepisał mi go neurolog w związku z moją tężyczką i problemami ze snem (nie pamiętam kiedy ostatnio przespałem noc bez wybudzania się bez powodu)

#psychiatria #depresja #neurologia
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@raizo16: No tak to jest z Trittico. Chyba nie znam nikogo kto nie zrezygnował z tego leku przez skutki uboczne. Na sen bez recepty możesz jeszcze spróbować melatoniny
  • Odpowiedz
@raizo16:

Działanie usypiające Trittico może być korzystne dla osób, które mają trudności z zasypianiem lub utrzymaniem snu przez całą noc. Jednak nie każdy pacjent odczuwa te właściwości sedacyjne w równym stopniu. Dla niektórych osób efekt usypiający może być nieznaczny lub nie występować wcale.

Ogólnie jest to lek przeciwdepresyjny, ale też stosowany w problemach z bezsennością. Nie wiem jak w przypadku stosowania na bezsenność, ale jeśli chodzi o działanie przeciwdepresyjne, to
  • Odpowiedz
@raizo16: to #!$%@? każdemu przepisują, jak ktoś powie, że ma problemu ze snem XD nie bierz tego gówna, po miesiącu odstawiałem. Nie jedz przed snem przynajmniej z 3/4H to samo kawa. Spróbuj Melatoninę 5G przez miesiąc bież godzinę przed spaniem , powinno być lepiej. A i siedzenie na fonie przed snem też nie wskazane, zamiast telefonu weź poczytaj książkę,.czy tam nawet gazetę XD Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@snake92: Odstawiam bo dziś w nocy i tak się budziłem, a rano w sklepie czułem się jakbym był autentycznie pijany...Spróbuję tą melatoninę, jakiś konkretny wyrób polecisz?
  • Odpowiedz