Wpis z mikrobloga

Dostałem bojowe zadanie, żeby znaleźć dobry szybkowar. Jaki jest szybkowar, każdy widzi, ale podobno są lepsze i są gorsze. Czy Wy, drogie Myrky, używacie w kuchni takiego gara? Gdybyście mogli pomóc radą albo inną polecajką, co kupić, będę wdzięczny.

#gotujzwykopem #kuchnia #szybkowar nie spodziewałem się istnienia takiego tagu, ale pozdrawiam każdego z 6 obserwujących
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lysowsky: masz tu mojego posta z przed 2 lat. Nadal go uzywam prawie codziennie:
https://wykop.pl/wpis/68277727/minal-rok-odkad-mam-instant-pota-dokladnie-instant
@mielonkazdzika +27
Minal rok odkad mam instant pota. (dokladnie instant pot duo crisp)
Stwierdzilem ze warto napisac ze ten garnek jest swietny i przerosl moje oczekiwania. Uzywam go prawie codziennie, gotowanie zajmuje owiele mniej czasu, i wszystko wychodzi lepsze od tradycyjnego gotowania. A do tego podobno oszczedza sporo energii.

Minus taki
  • Odpowiedz
@lysowsky: Instant Pot, nie osiąga tak wysokiego ciśnienia jak zwykłe szybkowary ale to nie koniecznie jest wada. Do tego nadrabia pozostałymi funkcjami i jakością wykonania.
  • Odpowiedz
@lysowsky jeśli chodzi ci o taki zwykły na piec to cokolwiek firmowego, to nie jest żadna kosmiczna technologia. Po prostu garnek ze szczelna pokrywką i zaworem.
  • Odpowiedz