Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nienawidzę tego portalu, mam 32 lata, w 2019/2020 miałem wybrane mieszkanie, 3 pokoje 68m, w cenie 9600zł/m na Wilanowie. Nie kupiłem oczywiście, bo przecież spadki, bo nieruchomości nie mogą rosnąć nieprzerwanie od 2016 roku, no a dalej pandemia, to na pewno spadnie.

Mało tego… wybranie mieszkania po tym naganianiu na wykopie to tragedia. Źle jak jest widok na ulicę (samochody), patio (okno w okno), park (bo zadupie), stację (bo samochody). Źle jak na dole są lokale usługowe, bo hałas (nawet jak mieszkanie kupowane na kondygnacji 3+). Źle bo nie ma tramwaju, bo jest tramwaj i dudni, źle bo nowe budownictwo, źle bo wielka płyta. Kamienica wiadomo też zła. Układ? Na wykopie zostanie wyśmiany każdy, aneks zły, lepiej żeby żonę zamknąć w kuchni, okna na południe źle bo grzeje, na północ źle bo ciemno. Nic nie pasuje.

Posłuchałem się rad na wykopie, dlatego nie kupiłem. Mieliśmy z różową odłożone 150k, czyli ponad 20% wkładu.

Chciałbym podziękować spadkowiczom, za pomoc w wyborze. Życzę, żeby pozostali tak jak ja zostali teraz zmuszeni na wieczny najem i łaskę landlorda. Dzięki temu wspólnemu nakręcaniu nigdy nie kupię i wy też nie kupicie.

Oby ten kredyt 0% nie wszedł, bo to dla mnie ostatnia szansa na zakup, a tradycji musi stać się za dość. Wolimy teraz z różową wydać w najbliższe 3 lata 100k na najem, żeby bez kredytu 0% mieszkania staniały o 50% do cen około 10k. Nie mamy niestety pokoju u mame i nie obracamy 15k na #gielda w etf sp500 żeby udawać ekspertów rynku finansowego i nieruchomości.
#nieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Posłuchałem się rad na wykopie, dlatego nie kupiłem

@mirko_anonim: Pierwszy błąd.

Wolimy teraz z różową wydać w najbliższe 3 lata 100k na najem, żeby bez kredytu 0% mieszkania staniały o 50% do cen około 10k

@mirko_anonim: Drugi błąd. Po trzecim dostaniesz certyfikat, keep up the good work!
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
O mieszkaniach się nie rozmawia na wykopie bo tutaj są sami teoretycy. Musisz sobie znaleźć znajomego co siedzi w tej branży i sam ci powie jak jest
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ty naprawdę nie potrafisz użyć rozumu tylko posiłkujesz się poradami z portalu ze śmiesznymi kotkami i fanami patostrimów? Na pudelku jeszcze zapytaj.Naweti cię nie żal. I jeszcze nie masz odwagi ze swojego konta napisać.
  • Odpowiedz
Nienawidzę tego portalu, mam 32 lata, w 2019/2020 miałem wybrane mieszkanie, 3 pokoje 68m, w cenie 9600zł/m na Wilanowie. Nie kupiłem oczywiście, bo przecież spadki,

@mirko_anonim: trzeba być debilem, żeby myśleć, że ceny w wawie miałyby spadać w tamtym czasie jak ssanie było bardzo duże.

• Odpowiedz
@mirko_anonim: U mnie to samo. Na poczatku pandemii mama chciala kupic mieszkanie pod wynajem. Mickpl tak n---------l na mikro o spadkach, ze sam mame odwiodlem od tego pomyslu xd. Od tego czasu mieszkania zrobily prawie 3x, a ludzie nadal plusuja tego gownianego midasa, ktory gdzies od 10 lat spamuje jak to beda zaraz spadki i sobie kupi wlasne m ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Na poczatku pandemii mama chciala kupic mieszkanie pod wynajem. Mickpl tak n---------l na mikro o spadkach, ze sam mame odwiodlem od tego pomyslu xd. Od tego czasu mieszkania zrobily prawie 3x, a ludzie nadal plusuja tego gownianego midasa, ktory gdzies od 10 lat spamuje jak to beda zaraz spadki i sobie kupi wlasne m

@karaszer0:

przeciez mial racje, ze zaraz beda spadki.. zapomnial tylko, ze zaczal sie udzielac w momencie,
  • Odpowiedz